iRacing Hrvatska

Kreće službeno hrvatsko iRacing prvenstvo!

Auto i točka i iRacing Hrvatska te pozivaju da se pridružiš prvom službenom prvenstvu. Organizatori dijele 100 kupona novim korisnicima za tri mjeseca besplatnog iRacinga.

Slijedom prvog FIA Motorsport Games događaja krenuo se rapidno razvijati svijet e-motorsporta, odnosno digitalnog sporta. Prvenstva u virtualnom utrkivanju postoje već godinama, no nisu strukturirana i jako je malo unificiranih svjetskih prvenstva. U narednih par godina situacija će se iskristalizirati i uskoro će postojati svjetska prvenstva na kojima e-vozači neće moći nastupiti bez e-licence, odnosno službenog odobrenja FIA-e.

Kao što je to slučaj za trenutna stvarna utrkivanja. Razlog ovome je podizanje natjecanja na unificiranu razinu i promicanje e-sporta uopće.

Hrvatska je korak ispred mnogih i među prvima starta u službenu organizaciju hrvatskog prvenstva u iRacingu.

Hrvatska se na vrijeme aktivirala i u Hrvatskom Auto i Karting Savezu prošle je godine oformljen Odbor za digitalne sportove koji će brinuti o svijetu virtualnog utrkivanja u nas. Ove godine startati će dva prvenstva: u iRacingu i Gran Turismu. Vaš omiljeni magazin službeni je pokrovitelj prvog, povijesnog iRacing događanja u Hrvatskoj.

Od igre do ozbiljnog posla
Vozački simulatori postoje od kad postoji svijet takozvanih video igara. Od dana prvih video igara pa do danas puno toga se promijenilo i priča je postala kudikamo ozbiljnija. Tehnika je uznapredovala, pa je vozačima puno lakše uroniti u taj svijet, dobiti puno kvalitetniji povrat informacija. I danas imate iznimno jednostavne simulacije, odnosno arkade u kojima je predodređen slijed događaja i gdje vozač odnosno korisnik ograničen na broj opcija.

To su uglavnom igre koje je moguće igrati s jednostavnim komandama. Ozbiljniji simulatori kreću s upotrebom volana i pedala. Kvaliteta i kompleksnost rastu s cijenom. Što je zahtjevniji i realniji simulator to zahtjeva ozbiljnije komponente.

U Hrvatskoj je i službeno počela epidemija iRacinga! Auto i Točka službeni je pokrovitelj domaćeg prvenstva

Iz fotelje u trkaće sjedalo
Od pojave GT Academy odnosno suradnje Nissana s Polyphony digitalom, kad su amateri kroz natjecanje u Gran Turismu, na Play Station konzolama – dolazili do vozačkih sjedala na Le Mansu – virtualni svijet postaje sve važniji i više prihvaćen u svijetu autosporta. Primjer Gran Turisma slijede mnogi profesionalni timovi čiji vozači treniraju na simulatorima, pripremaju se za utrke, a trkaći inženjeri isprobavaju raznorazne postavke.
Gran Turismo je široko rasprostranjen svijet virtualnog utrkivanja na PlayStationu. Njegov najveći rival po pitanju simulacija, a i po mnogočemu ozbiljniji i napredniji je iRacing, koji za platformu koristi osobno računalo.

iRacing svijet
Od 2008 godine na dalje iRacing se razvija kroz grafiku, fizikalne modele, organizirana prvenstva i brojne druge dorade. I dok je Gran Turismo okrenut svim automobilima i više arkadne prirode, iRacing je simulacija stvarnog utrkivanja, sa stvarnim stazama, trkaćim automobilima i utrkama, koje nerijetko prate stvarne događaje, poput 24h Le Mansa ili 12h Bathursta.
Tek odnedavno iRacing nudi utrkivanje protiv „umjetnih“ protivnika, odnosno umjetne inteligencije. Fokus je dakako na stvarnim korisnicima iz cijelog svijeta koji voze jedni protiv drugih. Vozači kreiraju svoj profil pod stvarnim imenom i prezimenom te startaju s Rookie licencom. Kako napreduju, odnosno kako im raste koeficijent sigurnosti i kompetitivnosti tako dobivaju jače licence i jače protivnike.

Za razliku od mnogih simulacija iRacing se plaća na godišnjoj razini otprilike 100 američkih dolara, a kupnja pojedinog automobila ili staze također košta između 11 i 15 dolara.
Kvalitetu iRacinga potvrđuje i činjenica da su korisnici i poznati vozači iz stvarnog svijeta. Među njima su: Lando Norris, Max Verstappen, Travis Pastrana, Juan Pablo Montoya, Carlos Sainz, Rubens Barrichello i mnogi drugi.

Među vozačima prve probne sezone bili su: Matija Škalić, Marin Čolak, Romano Berinić, Tin Jurjević, Dominik Orešković te još tridesetak vozača

iRacing Hrvatska
U želji da razvijemo domaću scenu, Auto i Točka uključila se u organizaciju domaćeg prvenstva u iRacingu. Hrvatska trenutno broji oko 180 vozača iRacinga, a s pojavom probnog, pozivnog prvenstva koje se održalo početkom godine broj vozača u hrvatskoj iRacing ligi rapidno raste. iRacing će i službeno dobiti FIA licence, a hrvatski vozači biti će među prvima u svijetu koji će se uključiti u razvoj ovog programa.

Hrvatsko prvenstvo mogu voziti i novi članovi. Voziti će se Mazda MX-5 sa istim postavkama za sve vozače. Idealno kup natjecanje.

Službeno prvenstvo biti će dostupno svima, čak i Rookie vozačima, jer će se voziti s baznim automobilom, Mazdom MX-5 i baznim stazama koje dolaze u osnovnom iRacing paketu.

Uz službeno prvenstvo organizirane će biti i neslužbene utrke kojima je cilj podići kvalitetu domaćih vozača na visoki nivo. Među njima su već i neka poznata imena iz domaćeg autosporta poput Martina Kodrića i Marina Čolaka. Za više informacija posjetite  Facebook grupu iRacing Hrvatska.

Organizator dijeli 100 kupona za nove iRacing članove, koji omogućuju 3 mjeseca besplatnog korištenja iRacinga. Oprez! Radi se o iznimno zaraznoj simulaciji.

Da dobijete promotivni kod sve što trebate napraviti jest poslati mail na ovu adresu s naslovom – Auto i Točka iRacing MX5 kup.

Promo kod dobiti ćete u roku 24 sata. U međuvremenu potražite iRacing Hrvatska grupu na Facebooku i upoznajte ekipu.

 

Provjerite još

Dominik Orešković – prvak sezone 2020!

Održana je i zadnja utrka Auto i Točka MX-5 iRacing kupa, koja nam je kristalizirala …