Oreškoviću pobjeda za dlaku

Napetoj borbi od početka do kraja kumovao kontakt između Romana i Luke. Orešković odnio pobjedu

Četvrta utrka Auto i Točka iRacing MX-5 kupa održana je na Summit Pointu u konfiguraciji School. Iznimno zahtjevna ali i uska staza izvukla je iz vozača ono najviše i profiltrirala iskusne od neiskusnih.

Dominik Orešković i Romano Berinić pokušali su uhvatiti tempo od samog početka i odvojiti se od čopora, no to im nije pošlo za rukom. Luka Petrinić nije ih ispuštao iz vida.

Konzistentnim krugovima Petrinić se probio do Oreškovića, pritisnuo ga i na kraju i pretekao da bi krenuo napadati Berinića. Nažalost, zbog prekasnog kočenja Luka je imao kontakt s Romanom i ta ih je greška stajala vodstva. Orešković je izbio na vrh i krenuo taktički braniti svoju poziciju.

Do samog kraja Romano je pokušavao napasti Oreškovića i prijeći ga u prvom zavoju, no taj mu plan nije upalio. Dominik se uspješno branio, do zadnjeg metra utrke, za koliko je otprilike i pobijedio. Svega 0,033 sekunde prednosti.

Iza njihovih leđa odigravale su se drame. Kontakta nije manjkalo. Teo Žikić, Branimir Bersak, Ivan Ladović, Tomislav Lubina i Luka Jevnik primjerice, ovu trku neće pamtiti po dobrom. Neki od njih od siline udarca letjeli su u zrak. Stjepan Novosel i Kristijan Peruško imali su odličnu, fluidnu utrku i pokazali da i na njih valja računati u narednim utrkama.

Prijenos utrke možete pogledati na našem YouTube kanalu. Ako vam se svidi opalite like, pretplatite se i stisnite zvonce za notifikacije koje će vam javiti za sljedeći prijenos.

 

Sljedeća utrka na rasporedu je 2. kolovoza kada vozimo Phoenix Raceway – Road Course konfiguracija.

Provjerite još

Berinić uzeo predkvalifikacije

Održane predkvalifikacije za četvrtu utrku Auto i Točka iRacing MX-5 kupa. Berinić kirurški precizan. Na …