WRC Hrvatska

Pogledajte gdje će se voziti WRC Hrvatska

Od 22. do 25. travnja vozit će se WRC Hrvatska. WRC cirkus tutnjat će Karlovačkom, Zagrebačkom i Krapinsko-zagorskom županijom

Desetljećima se radi na tome da WRC natjecanje dođe u Hrvatsku. Stvar je to ne samo entuzijazma hrvatskih fanova automobilizma, već i velikog turističkog značaja. Radi se o ozbiljnom poslovnom pothvatu koji nosi brojne koristi za regiju. Evo kuda će prolaziti WRC automobili. Vozit će se po osam brzinskih ispita, osim u nedjelju kad se voze samo četiri brzinca. Nakon super specijala u četvrtak, slijede dva dana na području Samoborskog Gorja i Karlovačke županije. Nedjelja je rezervirana za Sljeme i Kumrovec.

Četvrtak 22. travnja
Baza relija bit će Zagrebački Velesajam. Tamo će biti smješteno servisno parkiralište.Javno predstavljanje posada biti će održano u četvrtak, 22. travnja kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Od tamo će posade ići ravno na prvi super specijal, brzinski ispit na Velesajmu. Bit će to za WRC još neviđeni, vrlo atraktivni brzinski ispit – unutar jednog od paviljona, sličan popularnoj gymkhani, a vozit će se još jednom i u petak.

Petak 23. travnja
Prvi cestovni brzinci kreću u petak na području Samobora. Točnije na području Rude – Plešivica, Kostanjevac – Petruš Vrh, Jaškovo – Mali Modruš Potok, Pećurkovo Brdo- Mrežnički Novaki. Ukupno osam brzinaca.

Subota 24. travnja
Nakon petka posade ponovno forsiraju zapadna brda, ovog puta ne samo područje Samobora nego i Karlovca. Mali Lipovec – Grdanjci, Stojdraga – Gornja Vas, Krašić – Vrškovac, Vinski Vrh – Duga Resa. Također osam brzinskih ispita, odnosno svaki brzinski ispit dvaput.

Nedjelja 25. travnja
Zadnji dan je ipak udaran. Voze se dva prilično udaljena brzinska ispita, no možda i najatraktivnija za domaću publiku. Bliznec – Pila te Zagorska Sela – Kumrovec. Ukupno četiri brzinska ispita, odnosno svaki po dvaput.

Croatia Rally imat će 22 brzinca. Ukupno će se voziti 325 natjecateljskih kilometara, a cijeli reli biti će dug 1284 km.

Bliznec- Pila je dakako, sljemenski brzinac koji će očekivano privući najveći dio publike. S obzirom na vikend planinare i rekreativce, te uz njih još par tisuća reli fanova, tamo bi mogao biti pravi kolaps. No sad otkad imamo žičaru sve će biti drukčije. Nadajmo se. Završetak relija i proglašenje pobjednika predviđeno je na Trgu svetog Marka u kasnim popodnevnim satima.

Pazi se na svaki detalj
“Staze smo pomno birali kako bi izbjegli gužve, ali i omogućili publici da dođe i uživa u atraktivnim vožnjama. Nadamo se da će epidemiološka situacija to i dopustiti. Također, WRC je izvrsna prilika da cijelom svijetu pokažemo najljepše dijelove naše zemlje te ne sumnjamo da će natjecanje biti uzbudljivo – i uživo i ispred malih ekrana”, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja 2021. Daniel Šaškin.

“Radi se o najboljoj mogućoj pozivnici pred ovogodišnju turističku sezonu“, dodao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i Upravljačkog odbora WRC Hrvatska Davorin Štetner. WRC godišnje gledaju milijuni ljudi putem prijenosa uživo na WRC plus kanalima, ali i putem YouTubea. Uz to ovo događanje pratiti će sve ostale vrste medija, pa će tako Hrvatska u slici i tonu biti zastupljena diljem svijeta.

Jedna od većih briga je i pravovremeno informiranje šire publike. Pogotovo onih kojima će teško pasti zatvaranje prometnica. Naime rute gdje prolaze brzinski ispiti zatvaraju se na nekoliko sati i bit će zakrčene publikom.