Ubačaj u šestu

Gotova je ljetna pauza. Nakon mora i odmora, vrijeme je za nastavak sezone. Šesta utrka održana je 07.09. na WeatherTech Racewayu, Laguni Seci. Dominik Orešković zgrabio je ogromnu prednost.

Od prvog do zadnjeg kruga Dominik Orešković držao je svoj tempo i nije se dao smesti. Završio je utrku s čak 19 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog. Na kvalifikacijama i kasnije u utrci mu jednostavno nitko nije mogao konkurirati. Ostvario je maksimalni broj bodova i odmakao se od Romana Berinića za čak 116 bodova.

Na drugo mjesto popeo se Borna Vlašić koji je utrku startao sedmi. Priznao je da je imao poteškoća u kvalifikacijama, no kasnije se u trci uspio popeti do samog vrha. Svoj uspjeh djelomično može zahvaliti Stjepanu Novoselu i Marku Muheljiću koji su se borili cijelu utrku i omogućili mu da ih stigne.

Borna je iskoristio priliku gdje su se zakačili Muheljić i Novosel i prvo se probio na treću poziciju iza Novosela, no Stjepan je napravio grešku i Borni otvorio vrata prema drugom mjestu podija. O trećem mjestu odlučivalo se u zadnjem zavoju.

Muheljić je uzeo treće mjesto a Novosel se morao zadovoljiti četvrtim. Nije loše s obzirom da je skočio na drugo mjesto prvenstva i sada drži Berinića za 22 boda. Marko Muheljić nije vozio dobar dio sezone i tek je trinaesti u poretku.

Iza njihovih leđa nisu se odvijale prevelike drame. Tino Šturlić pratio je Bornu, ali nije uhvatio dovoljno jak ritam da se uključi u borbu za treće mjesto. Srđan Gibanica uspio je nadmudriti Milana Šituma te završiti na šestom mjestu.

Svoju porciju izlijetanja imali su Karlo Kramarić, Berislav Kovačić te Branimir Bersak.

Sljedeća utrka na rasporedu je 04. listopada na Pocono Racewayu. Za sve zainteresirane koji bi započeli karijeru u iRacingu – obratite se u grupu iRacing Hrvatska na Facebooku gdje možete dobiti sve podrobnije informacije.

Snimka utrke

 

 

Provjerite još

Oreškoviću pobjeda za dlaku

Napetoj borbi od početka do kraja kumovao kontakt između Romana i Luke. Orešković odnio pobjedu …