Acura Integra

Acura Integra vraća slavno ime

Integre u ponudi Honde u Europi nema od početka ovog stoljeća. Nakon što je ime ponovno oživljeno za Kinu, sada se Integra vraća i na američko tržište kao Acura

Tradicionalno, ime Integra u Hondi znači sportski model na tehničkoj osnovi Civica, stepenicu iznad njega. Odavno je nestao iz Europe, a posljednji model japanske tvrtke pod tim imenom prodavao se u Japanu i Australiji. U Europi ga nije bilo, a u SAD-u je nosio ime Acura RSX. Nakon petnaestak godina pauze, nedavno je Honda predstavila Integru za kinesko tržište, ali bila je riječ o tek malo prerađenj verziji limuzinskog Civica. Sada se Integra vraća u puno ozbiljnijoj formi sportskog kupea, ali kao Acura i prije svega za američko tržište.

Acura Integra definitivno će se značajno razlikovati od Civica. Na prvim službenim fotografijama vidimo petvratni “liftback” koji ne samo što izgleda sportskije od Civica, već je i tehnološki puno više orijentiran na performanse i užitak vožnje. Acura kaže kako je pod prednjim poklopcem 1,5-litreni VTEC turbobenzinac u kombinaciji s ručnim šestostupanjskim mjenjačem i zatvaračem diferencijala. Više detalja ne znamo, ali  najvjerojatnije je riječ o 200 KS snažnom motoru koji se već ugrađuje u američku Hondu Civic Si.

Acura Integra koja je na fotografijama obojena je u boju “Indy Yellow Pearl” kakva je krasila Integru R s početka ovog stoljeća. Ipak, ovo još nije serijska verzija. Acura će ju predstaviti početkom sljedeće godine, ali ne treba očekivati previše promjena u odnosu na ovo što vidimo na fotografijama. Automobil će se i proizvoditi u SAD, a na tržište će tamo stići u prvoj polovici godine. Planova za Europu nema.

Provjerite još

Honda Integra

Honda Integra vraća se sljedeće godine

Honda Integra uskoro bi se mogla ponovno pojaviti na cesti i to najvjerojatnije pod značkom …