Alpine A110

Alpine A110 uspješna je reinkarnacija legende

Renault je nakon dugo čekanja i nagađanja predstavio prvi serijski model ponovno oživljene sportske marke – Alpine A110

Iako smo bili poprilično sigurni kako će A110 izgledati kao završni proizvod, pod svjetlima ženevskog salona novi model impresionirao je modernim dizajnom, ali i jasnim vizualnim detaljima koji će svakog iole upoznatog s poviješću ove legendarne marke, odmah podsjetiti na originalni A110.Onima koji su pozornije pratili auto salone prošlih godina bit će jasno kako je produkcijski model nastao iz koncepta Alpine Vision prikazanog prošle godine, uz manje izmjene. No, uz izgled koji budi nostalgiju, glavni aduti Alpine A110 svakako su i performanse.

Motor obujma 1,8 litara će uz pomoć turbopunjača razvijati 250 KS i 320 Nm, a pokreće stražnje kotače preko sedmostupanjskog automatskog mjenjača. Uz 250 KS, koji možda na prvi pogled i ne izgledaju impresivno, tu je i ukupna težina od svega 1080 kilograma što znači kako će Alpina do 100 km/h stići za svega 4,5 sekundi, desetinku brže od najizravnijeg konkurenta, Porsche Caymana S.

Osim motorizacije i tehničkih detalja u Ženevi smo prvi puta mogli vidjeti kako će A110 izgledati iznutra. Svoje mjesto pronašla su profilirana sjedala iz jednog dijela u kombinaciji kože i alkantare. Na kontrolnoj ploči dominira uporaba karbonskih vlakana i aluminija, a također tu je i ekran na srdišnjoj konzoli kojim se upravlja infotainmentom.

U svakom slučaju nova generacija modela A110 ostavila je i više nego pozitivan dojam odmah na prvom službenom upoznavanju. Ono što također veseli je glasina kako ovo, unatoč solidnim performansama nije najsnažniji model. Svoje prste trebao bi umiješati i Renault Sport pa bi tako mogli dobiti i model sa 300 KS i nešto agresivnijm dizajnom koji bi trebao zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Kada smo već spomenuli kupce, za trenutno predstavljeni model trebat će izdvojiti nešto više od 400 tisuća kuna.