AI:TRAIL

Audi AI:TRAIL Quattro

Već smo upoznali nekoliko Audijevih konceptnih automobila pod nazivom AI, a na salonu u Frankfurtu upoznat ćemo još jednog – AI:TRAIL Quattro

Audi AI:TRAIL četvrti je u nizu studijskih modela tvrtke iz Ingolstadta. Prvi smo upoznali 2017. pod nazivom AICON, a riječ je bila o 2+2 četverovratnom “kupeu”. Slijedio ga je spektakularni električni superautomobil PB18 koji je od 0 do 100 km/h stizao za otprilike dvije sekunde. Na salonu u Šangaju predstavljen je AI:ME, vizija prijevoza u velikim gradovima budućnosti.

Prva slika koncepta AI:TRAIL Quattro pokazuje nam u što bi u budućnosti mogli evoluirati modeli s pogonom na sve kotače. Slika prikazuje konceptni automobil iz profila i odmah je jasna njegova namjena – automobil praktično nema prednjih i stražnjih prevjesa što mu omogućuje ogromne napadne i odlazne kuteve na terenu. Dodamo li tome i velik razmak od tla i velike kotače AI:TRAIL Quattro trebao bi na terenu biti nezaustavljiv.

Naravno, pogon je električni, pa tako većina prostora u kabini pripada putnicima, a koncept je “nakrcan” brojnim elektronskim pomagalima. Više o njemu doznat ćemo za dva tjedna, kada započne Salon automobila u Frankfurtu.

Provjerite još

Audi razvija luksuzni električni kupe veličine A5

Prvi Audijev model koji će nastati na novoj arhitekturi Premium Platform Electric (PPE), razvijenoj u …