Audi E-tron GT

Audi E-tron GT dijeli tehnologiju s Porscheom, a odmah dolazi i kao RS

Audi E-tron GT najnoviji je električni model iz Ingolstadta. Osnovu dijeli s Porsche Taycanom, a uz osnovnu verziju odmah stiže i sportski RS E-tron GT

Priča je započela istoimenim konceptom 2018., a sada se pretvorila u posve konkretan serijski automobil – Audi E-Tron GT i RS E-tron GT. Potpuno električan model s četverim vratima i pomalo kupeovskim linijama čije performanse mnoge sportske automobile s klasičnim motorima čine ljubomornim, posebno ako govorimo o verziji RS, ali o njoj ćemo više malo kasnije.

Trenutno osnovu ponude čini “obični” Audi E-tron GT. Kao što se vidi na fotografijama, Audi je dizajnerski nastavio put započet na konceptu i samo ga uspješno pretočio u serijski automobil. E-tron GT nije samo dizajnom upečatljiv, već plijeni pažnju i svojom dužinom od čak 4,99 metara i visinom od samo 1,41 metar. Takve proporcije ne utječu samo na izgled, već i na aerodinamiku. Koeficijent otpora zraka Cw je samo 0,24 što pomaže i energetskoj učinkovitosti 2,3 tone teškog automobila kojeg pokreću dva elektromotora.

Ta dva elektromotora zajedno razvijaju 476 KS i 630 Nm, a uz funkciju boost na dvije i pol sekunde snaga raste na 530 KS. S tom opcijom uključenom E-tron GT od 0 do 100 km/h stiže za 4,1 sekundu. Najviša brzina je 245 km/h. Snaga je raspoređena na sva četiri kotača, a prijenos u dva stupnja brine se za njezinu efikasnu raspodjelu. Pri nježnijoj vožnji na dobroj podlozi automobil pokreće samo prednji par kotača. Ako je vožnja energičnija i (ili) je potrebno više gripa uključuje se i motor na stražnjoj osovini. Kada vozač pusti papučicu gasa auto “plovi”, a kočenjem se prikuplja energina. Kočenje se u velikoj mjeri (do 0,3 G) obavlja motorima što, prema Audiju, može regenerirati do 265 kW.

One upoznate s tehnologijom Porsche Taycana neće iznenaditi mogućnosti punjenja E-trona GT. Audi ima jednaku 800 Voltnu tehnologiju što znači da se baterije od 86 kWh mogu dopuniti za 100 kilometara u samo pet minuta na brzom punjaču od 270 kW. Punjenje od pet do 80 posto traje samo 23 minute. Doseg s punom baterijom je 488 kilometara prema ciklusu WLTP.

Audi E-tron GT je četverosjed, a i putnicima straga na raspolaganju je puno prostora. Kako bi to postigao Audi je baterije spustio što je niže moguće. Sportska sjedala mogu biti presvučena imitacijom kože. Nema više prave kože u ponudi jer Audi kaže da preferira “budućnost bez kože” i zbog toga je razvio umjetnu kožu iz recikliranih materijala.

Kao što smo spomenuli na početku, E-tron GT dolazi na tržište i u sportskoj verziji RS. Audi Sport je kod ovog modela primijenio malo drukčiji pristup nego što smo do sada navikli. Karoserija RS E-trona GT nije “nabubrila” i nema nekih većih usisnika. Sportski se model ističe tek RS značkama i tamnim prstenima na masci. Ono čime se ističe su elektromotori ukupne snage od 598 KS i 830 Nm najvećeg okretnog momenta. Funkcija boost omogućuje kratkotrajno povećanje snage na 646 KS, a to je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde. To su brojke kakve ostvaruje Porsche Taycan Turbo.

Audi RS E-Tron GT ima jednake baterije kao i obična verzija, ali ima puno tehnologije koju on serijski ima, a “obični” ne. Tako su tu elektronski kontroliran zatvarač stražnjeg diferencijala, zračni ovjes, keramičke kočnice, kao i 20-colni kotači. Pored toga RS E-tron GT serijski ima LED matrična svjetla, a uz doplatu možete dobiti Audi Laser Light. Na popisu opcija je i upravljanje svim kotačima.

U europske prodajne salone prvi primjerci E-Trona GT uobje verzije trebali bi stići do ljeta. Zbog velike “rupe” između ove dvije verzije očigledno je kako će se pojaviti i model između njih, možda označen samo slovom S i snage oko 550 KS. Isto tako možda u budućnosti bude i slabija verzija od ove koja je sada početna. Porsche je nedavno predstavio Taycana samo sa stražnjim pogonom, pa nas ne bi iznenadilo da Audi napravi nešto slično.

Provjerite još

Audi Grandsphere

Audi Grandsphere bit će električna zamjena za A8

Drugi automobil iz serije “sphere” je Audi Grandsphere, luksuzna električna limuzina za koju proizvođač kaže …