Audi E-tron S

Audi E-tron S prvi je serijski automobil s tri elektromotora

Audi E-tron S pojavio se na prvim službenim fotografijama, a objavljene su i specifikacije ovog najsnažnijeg Audijevog električnog modela

Audi je objavio prve fotografije i specifikacije modela E-tron S. Na njima je E-tron Sportback još uvijek prekriven naljepnicama koje skrivaju detalje izgleda. Riječ je o modelu S, ali i obični E-tron također će biti dostupan s novim pogonom. Time se ponuda E-trona proširila na tri modela, budući da već poznajemo one s oznakama 50 i 55.

U usporedbi s dosadašnjim verzijama, E-tron S ima dodatni elektromotor. Prema Audiju, riječ je o prvom serijskom automobilu koji pokreću tri elektromotora. Kod modela S veliki motor koji kod verzije 55 pokreće stražnje kotače zadužen je za prednje kotače, dok su straga dva slabija motora koji zajedno razvijaju 267 KS. Ukupna snaga sva tri motora je 435 KS i 880 Nm najvećeg okretnog momenta, ali to nije sve… E-tron S ima i takozvani “Boost mode” u kojem privremeno raspolaže s 503 KS i 967 Nm. Tako pokretani Audijev električni SUV od 0 do 100 km/h stiže za 4,5 sekunde. Najviša brzina ograničena je na 210 km/h.

Činjenica da svaki od stražnjih kotača ima svoj motor korisna je i za voznu dinamiku. Audi kaže kako se pametnim raspoređivanjem momenta automobil “gura” kroz zavoj, pa je za jednak rezultat potrebno manje zakretanja volana.

Po pitanju vanjskog i unutrašnjeg uređenja, E-tron S dobiva sve što imaju i S-modeli s motorima s unutrašnjim izgaranjem. Zbog kamuflaže još ne vidimo puno, ali Audi obećava da će automobil imati sportska sjedala, difuzor, 23 milimetra šire rubove blatobrana i kotače od najmanje 20 cola. E-tron S se na tržištu očekuje ovog ljeta kada će biti poznato puno više detalja.

Provjerite još

Predstavljen je novi Audi Q6 e-tron

Nakon brojnih maskiranih verzija Audi je odlučio konačno pokazati svoj najnoviji električni SUV. Novi Audi …