Audi R8 V10 Performance RWD

Audi R8 V10 Performance sa stražnjim pogonom

Iako mnogima uz Audi prvo na pamet pada Quattro, čak i najsportskiji model iz Ingolstadta ima i verziju sa stražnjim pogonom, najnovija se zove Audi R8 V10 Performance RWD

Audijev najsportskiji model, R8, već je u ponudi imao verziju samo sa stražnjim pogonom. Audi R8 uvijek pokreće 5,2 V10 motor, a o pogonu ovisi s koliko snage raspolaže. Dosad je R8 Quattro imao 570 KS, dok je verzija samo sa stražnjim pogonom raspolagala s 540 KS.

Sada je verziju samo sa stražnjim pogonom dobio i najsnažniji model. R8 V10 Performance Quattro po novom će u ponudi biti i bez ovog Quattro u imenu. Zvat će se R8 V10 Performance RWD, a raspolagat će s nešto manje “konja”. Bez brige, umjesto 620, na stražnje će kotače isti V10 motor putem sedmostupanjskog automatskog mjenjača isporučivati 570 KS i 550 Nm.

Audi R8 V10 Performance RWD bit će u ponudi kao Coupe ili Spider, jednako kao i modeli s pogonom na sve kotače. Zatvorena verzija do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi i postiže najvišu brzinu od 329 km/h. Otvorna verzija malo je sporija – ubrzava za 3,8 sekundi i postiže 327 km/h. Mehanički zatvarač diferencijala u serijskoj je opremi, a u načinu rada Sport R8 omogućuje kontrolirano driftanje.

Novi R8 V10 Performance RWD vozi se na 19-colnim kotačima sprijeda i 20-colnima straga. Keramičke kočnice na popisu su doplata. Na tržište stiže početkom sljedeće godine, a cijene još nisu poznate.

Provjerite još

Audi Grandsphere

Audi Grandsphere bit će električna zamjena za A8

Drugi automobil iz serije “sphere” je Audi Grandsphere, luksuzna električna limuzina za koju proizvođač kaže …