RS Q3

Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback sa 400 KS

Audi Sport ubrzano širi ponudu. Danas nije predstavljen samo Audi RS Q3, već je i odmah prikazan i jednako motorizirani Q3 Sportback

Već u prošloj generaciji modela Q3 Audi je imao verziju RS koja je kompaktni crossover pretvarala u solidnog sportaša. Kupcima se to svidjelo, pa stoga ne čudi što je došlo vrijeme i za novi RS Q3, a odmah i za RS Q3 Sportback.

Započnimo s dobrim vijestima za ljubitelje petocilindarskih motora, kao i kod prošle verzije RS Q3 pod prednjim poklopcem se nalazi 2,5-litreni motor s pet cilindara, ali njegova 26 kg olakšana verzija koju je Audi već upotrijebio u RS3. To znači kako Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback raspolažu s 400 KS i 480 Nm koji im omogućuju ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi i postizanje najviše brzine od 250 km/h. Najviša brzina može biti i povećana na 280 km/h. Pogon je na sve kotače, a mjenjač sedmostupanjski S Tronic.

Kao i ostali nedavno predstavljeni modeli RS i Q3 i Q3 Sportback vizualno su ukrašeni na prepoznatljiv način. Sprijeda se ističu crna saćasta maska, veliki usisnici i “poštanski sandučić” između maske i poklopca motora. Rubovi blatobrana za jedan su centimetar širi od onih na ostalim modelima. Ispod njih su 20-colni kotači, a uz doplatu mogu biti i col veći. Kočnice su veće, a uz doplatu mogu biti i karbonsko-keramičke. Na kraju krova je crni spojler, a iz stražnjeg odbojnika vire dvije ovalne ispušne cijevi.

U unutrašnjosti su također svi obavezni elementi, poput sportskih sjedala, s tim da ona s integriranim naslonima za glavu nisu s popisa serijske opreme. Na popisu je Virtual Cockpit, ali ne njegova najveća i najbogatija verzija. Pomoću sustava Audi Drive Select vozač može birati različite načine rada kao što su Comfort, Dynamic, Efficiency, Individual, Auto i nove opcije RS1 i RS2.

Kao i ranije ove godine predstavljeni modeli RS6 Avant i RS7 Sportback, nove RS Q3 i RS Q3 Sportback u prodajnim salonima možemo očekivati početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Audi DTM

Audi napušta DTM i okreće se struji

Audi je iznenadio svijet sporta odlukom da nakon ove godine napušta Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), …