Aston Martin DBX

550 KS za Aston Martin DBX

Aston Martin DBX neće biti samo prvi SUV ove marke, već će ga pokretati i dosad najsnažniji V8 motor u nekom serijskom Astonu

Prvi SUV prestižne britanske marke, Aston Martin DBX, službeno će biti predstavljen u prosincu. Već znamo kako će ga pokretati 4,0 V8 s dva turbopunjača iz AMG-a, motor koji poznajemo, između ostalog, iz AMG GT-a-. Zahvaljujući tome DBX će ponijeti važnu titulu u obitelji Aston Martina.

DBX će biti Aston Martin s najsnažnijim V8 motorom koji je ova tvrtka ikad ugradila u serijski automobil. Dok V8 biturbo u modelima poput Vantagea i DB11 razvija “samo” 510 KS, osmocilindraš će u DBX-u isporučivati 550 KS i 700 Nm! Najviša brzina koju Aston predviža za DBX bit će preko 290 km/h.

Iako neki još uvijek gunđaju, SUV-i su ušli u sve kategorije, pa ih tako ne nedostaje niti s egzotičnim sportskim značkama od Porsche Cayennea, Maserati Levantea, Lamborghini Urusa… Ulazak Aston Martina u ovu priču tako je posve logičan, a najavljuje se od 2015. kada je prikazan koncept jednakog imena kao i budući model koji će se uskoro početi proizvoditi u pogonu u St.Athanu.

Provjerite još

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX prvi je SUV slavne britanske marke

Nakon brojnih najava konačno je i službeno predstavljen Aston Martin DBX, prvi SUV ove slavne …