BMW iNext

BMW iNext testira se u ekstremnim vremenskim uvjetima

BMW iNext u Švedskoj prolazi opsežna testiranja u ekstremnim zimskim uvjetima, s naglaskom na ponašanje baterija, a na tržište će stići za dvije godine

Ponekad fotografi satima i danima sjede i leže u snijegu ne bi li snimili neki automobil na testiranju, ali BMW im je to u posljednje vrijeme odlučio olakšati. Ponovno su sami objavili set fotografija kamufliranog automobila. Ovaj put riječ je o iznimno važnom automobilu, o serijskoj verziji modela iNext.

BMW kaže kako u Arjeplogu u Švedskoj provodi brojne testove u ekstremnim uvjetima svih komponenti pogona, ovjesa i podvozja. Još uvijek imaju dovoljno vremena za finalna testiranja budući da je plan da potpuno električni BMW iNext za dvije godine siđe s proizvodnih traka tvornice u Dingolfingu u Njemačkoj. Upravo modelom iNext BMW označava početak nove linije električnih automobila. Iako će se električni X3, iX3, pojaviti ranije iNext je također i važan korak u borbi sa sve više konkurentskih električnih SUV-a i crossovera. Upravo iNext je odabran kao nositelj BMW-ovih inovacija od samog početka i cijela je priča veća od samo jednog automobila. Vrlo važnu ulogu u iNextu ima i autonomna vožnja.

Tijekom testova na velikim švedskim hladnoćama, pored ponašanja automobila u ekstremnim vremenskim uvjetima ispituje se i punjenje baterija na niskim temperaturama. Bavarci žele biti temeljito pripremljeni. Logično, jer praktično sve premium marke rade na električnim modelima. Nakon Jaguara I-Pace stižu Audi E-tron i Mercedes EQC, a BMW će morati izdržati samo s jednim električnim modelom, malenim i3, do sljedeće godine i predstavljanja iX3. Godinu kasnije vrijeme je za BMW iNext.