Opel Corsa

Nova Opel Corsa polako se otkriva

Znamo da je nova Opel Corsa sve bliže, a sada je Opel odlučio pokazati njezin prvi detalj – prednje svjetlo s poznatom LED matrix tehnologijom

Ove će godine u segmentu gradskih automobila biti velika gužva. Prije nekoliko dana upoznali smo se s novim Renault Cliom, a stižu još dva važna igrača – Peugeot 208 i Opel Corsa. Na Corsu smo morali posebno malo duže pričekati zbog preuzimanja Opela od strane PSA Grupe. Nakon fotografija kamufliranog automobila Opel započinje sa zagrijavanjem javnosti za svoj bestseler. Priznajemo da se puno baš i ne vidi, ali ovo je tek početak, slika koja prikazuje prednje svjetlo. Iako je potpuno novog izgleda novo Corsino svjetlo zadržalo je strelicu na dnu. Uz to, na slici je LED matrix svjetlo koje će zasigurno biti rezervirano za bogatije opremljene modele. Svejedno, oblik će biti jednak.

Ovo će biti prva generacija Corse koja će nastati pod okriljem PSA. Tehnički će njemački mališan dijeliti puno s francuskom braćom, poput nove platforme CMP, što znači da je po prvi put u planu i električna Opel Corsa. Na ovoj je platformi već nastao DS3 Crossback pa nam to daje naslutiti nešto o karakteristikama buduće električne Corse. DS3 Crossback E-Tense ima bateriju od 50 kWh koja pokreće 135 KS i 260 Nm snažan elektromotor. Corsa bi sa sličnim paketom trebala imati doseg od 300 do 350 kilometara s jednim punjenjem baterije.