Cupre Formentor

Cupra Formentor najavljuje prvi samostalan model

Španjolska sportska marka prije godinu dana odvojila se od Seata, a sada će u Ženevi za prvi rođendan biti prikazan koncept Cupra Formentor

Prije godinu dana Cupra se službeno odvojila od Seata u posebnu sportsku marku, a sada će u Ženevi prikazati koncept koji najavljuje prvi samostalan model. Cupra Formentor, kako se koncept zove, je danas toliko popularni crossover, ali karoserija izgleda dosta dinamičnije i agresivnije od konvencionalnih SUV-a C segmenta. Četiri ispušne cijevi, naglašeni rubovi blatobrana… sve je tu, iako uvijek ostaje pitanje što će od toga stići u serijsku proizvodnju. Sprijeda Formentor samo malo podsjeća na Seat Tarraco, a ne bismo se iznenadili ako se neki njegovi dizajnerski elementi pojave na novoj generaciji Leona koja bi trebala stići kasnije ove godine.

Cupra Formentor je plug-in hibrid, ali nema puno informacija o pogonu. Znamo da benzinski i elektromotor zajedno razvijaju oko 245 KS i da se snaga na sve kotače prenosi putem automatskog mjenjača s dvije spojke. Prema Cupri, plug-in može samo na struju prevaliti do 50 kilometara.