DFSK EC35

Električno rješenje za gradsku dostavu

Na naše tržište stigao je cijenom vrlo povoljni kineski električni dostavnjak DFSK EC35, koji s jednim punjenjem baterije može prevaliti 265 kilometara

Na naše je tržište nedavno stiglo zanimljivo dostavno vozilo kineskog proizvođača Chongqing Sokon Motor Company. Riječ je o vodećem kineskom proizvođaču osobnih i lakih komercijalnih vozila čiji su modeli zahvaljujući grupaciji Auto Hrvatska odnedavno dostupni hrvatskim vozačima i tvrtkama.

Dostavno vozilo oznake DFSK EC35 svojim se performansama i cijenom želi predstaviti kao idealna solucija obrtnicima i malim poduzetnicima koji svoje proizvode i usluge nude u gradskim sredinama. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama odlično se snalazi u gužvama i jednostavno provlači uskim uličicama i gradskim središtima. Utovarni volumen od 4,8 kubičnih metara (3,1 m3 s dvostrukom kabinom), odnosno teretni prostor dimenzija 2570x1440x1270 mm pružaju i više nego dovoljno prostora za smještaj dviju europaleta uz nosivost od čak 1000 kg. Uz podizna stražnja vrata, tu su i široka klizna koja serijski dolaze s obje strane vozila. Tovarni prostor dolazi obložen gumom, a uz ovu serijsku opciju Auto Hrvatska nudi i korisnu opciju otpornih obloga od drva.

Zahvaljujući kombiniranom dosegu u gradskoj vožnji od 268 km po normi WLTP, kapacitet baterije dovoljan je za isporuke i radne zadatke u trajanju od nekoliko radnih dana. EC35 dolazi s litij-željezo-fosfatnom baterijom koja ne sadrži opasne metale i jedna je od najmodernijih na tržištu. Zahvaljujući spomenutom kemijskom sastavu baterije njezin je vijek, s otprilike 4000 ciklusa punjenja, dvostruko dulji od uobičajenog kod litij-ionskih baterija. Iako je energetska gustoća LFP-baterija nešto manja od litij-ionskih, njezin neto kapacitet od 38,7 kWh dovoljan je za ukupan doseg gradske vožnje od 268 km prema normi WLTP. Model koristi poseban PTC grijač koji pomaže bržem zagrijavanju, odnosno posljedično manjem trošenju baterije zimi ili pri niskim temperaturama. Za punjenje baterije EC35 ima izmjenični punjač od 6,6 kW na kojem se može napuniti tijekom noći za sljedeći radni dan, a tu je i istosmjerni punjač na kojem se baterija od 20 do 80 posto može napuniti za pola sata.

U serijskoj opremi se nalaze ABS i ESP, centralno daljinsko zaključavanje, električni servoupravljač, kamera za vožnju unatrag, manualni klima-uređaj, električno pokretanje prozora, parkirni senzori straga te multimedijski sustav sa 10,25-inčnim dodirnim zaslonom i Bluetooth povezivošću s pametnim telefonima.

Cijena DFSK EC35 iznosi 185.000 kuna + PDV i dolazi uz jamstvo od tri godine ili 60.000 km. Jamstvo na pogonski sklop (e-motor, baterija i pretvarač) iznosi pet godina ili 120.000 km. Prodajno-servisni centar se nalazi u Zagrebu, Radnička cesta 182.