GM investira u novu generaciju V8 motora

Američki General Motors odlučio je uložiti 783 milijuna eura u razvoj nove generacije svog poznatog „Small Block” V8 bezinskog motora

Dok nas sa svih strana bombardiraju novim električnim modelima, ukidanjem klasičnih motora iz ponude i sličnim “zelenim” idejama, s druge strane Atlantika ipak je malo drukčija situacija. Američki je automobilski div General Motors objavio da će uložiti čak 783 milijuna eura u četiri svoje tvornice kako bi ih pripremio za proizvodnju nove, šeste generacije svog motora LS-V8, poznatog i pod nadimkom “Small Block”.

Ovaj motor obujma 6,2 litre pokreće brojne američke automobile, poput Chevrlet Silverada, Cadillaca Escalade, GMC Sierre… Nama je u Europi najpoznatiji model s tim motorom Chevrolet Corvette. U svakom slučaju, GM planira još jednu generaciju tog motora kako bi ga mogao i u budućnosti ugrađivati u svoje brojne modele. Brojni američki kupci, posebno pick-upova poput Silverada i Sierre još uvijek se u velikoj mjeri odlučuju upravo za taj motor, pa je logično da GM od njega ne odustaje.

Istovremeno, upravo Chevrolet Silverado i GMC Sierra dostupni su i u potpuno električnim verzijama, a najavljena je i potpuno električna Corvette, nakon što je nedavno predstavljena hibridna Corvette E-Ray. GM je najavio povećanje ulaganja u električnu proizvodnju od 60 milijuna eura.

Chevrolet Silverado

Provjerite još

General Motors bi se mogao vratiti u Europu

Nakon što je napustio europsko tržište američki automobilski div General Motors razmišlja o povratku u …