Grandland X Hybrid4

Grandland X Hybrid4 prvi je Opelov plug-in hibrid

Na tržište uskoro stiže Opel Grandland X Hybrid4, prvi plug-in hibrid ove njemačke marke koji se odlikuje pogonom na sve kotače i snagom od 300 KS

Čast da postane prvi plug-ih hibrid u Opelu pripala je Grandlandu X. Koristeći se znanjem i mogućnostima PSA, čiji je Opel već više od godinu dana dio, nastao je Grandland X Hybrid4. Kao što mu ime najavljuje, ima pogon na sve kotače. Zajednička snaga svih motora je 300 KS. Pod prednjim poklopcem nalazi se 1,6-litreni turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem koji razvija 200 KS, a pomažu mu dva elektromotora od 109 KS svaki. Jedan od njih povezan je s prednjom osovinom putem osmostupanjskog automatika zajedno s benzinskim motorom, dok drugi, prema potrebi, pokreće stražnju osovinu. Baterija je od 13,3 kWh, može se potpuno napuniti  za malo manje od dva sata na 7,4 kW punjaču, a omogućuje Grandlandu X električnu autonomiju od 50 km prema standardu WLTP.

Samo na struju Grandland X Hybrid4 može se voziti u načinu Electric, dok način rada Hybrid nudi klasičan hibridni pogon kada automobil koristi oba pogona ovisno o potrebama. Stražnja osovina uvijek je pokretana elektromotorom i automobil se najdinamičnije vozi u načinu rada Sport. Prema Opelu, moment regenerativnog kočenja dovoljno je velik da se u normalnom prometu auto može voziti praktično bez dodirivanja papučice kočnice. Emisija CO2 Grandlanda X Hybrid4 je 49 g/km.

Plug-in Grandland X Hybrid4 može se od ostalih isticati crnim poklopcem motora, ali ne mora, s obzirom da je to na popisu opcija. Budući da je baterija smještena ispod stražnjih sjedala prostor u kabini i u prtljažniku ostao je potpuno jednak kao i kod ostalih verzija Grandlanda X.

Više podataka, kao i cijene Grandlanda X Hybrid4 bit će objavljeni uskoro.