kona electric

Hyundai Kona Electric puni se 30 posto brže

Dok je ranije Kona Electric mogla “povući” 3,7 kW, sada je ta brojka narasla na 11 kW. Prema Hyundaiju, to je skratilo vrijeme punjenja baterija za 30 posto

Električna Kona doživjela je svoju prvu doradu. Nemojte očekivati nikakve promjene u izgledu, budući da se Hyundai fokusirao na tehnologiju. Nauočljivija je jedna novost – Kona sada ima trofazni punjač, detalj koji joj je dosad nedostajao. Novi trofazni sustav značajno ubrzava proces punjenja. Aktualna Kona ima jednofazni punjač na 230 V. Trofazni sustav omogućuje triput više snage uz standardnu struju od 16 ampera. Dok je ranije Kona Electric mogla “povući” 3,7 kW, sada je ta brojka narasla na 11 kW. Prema Hyundaiju, to je skratilo vrijeme punjenja baterija za 30 posto.

Pored novog sustava punjenja, Kona je dobila više mogućnosti povezivanja, a svi modeli sada su serijski opremljeni i sigurnosnim sustavom eCall. Na popis opcija dodan je i veliki 10,25-inčni središnji ekran. Osvježena Kona Electric na tržište bi trebala stići do kraja godine.