Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace s bržim punjačem i boljim infotainmentom

Jaguar I-Pace nakon dvije godine na tržištu doživio je prve promjene i to prije svega tehničke – sada se može puniti i na trofaznom punjaču.

Jaguar I-Pace predstavljen je 2018. i tržište ga je dobro prihvatilo, uz jednu zamjerku – nije se mogao puniti na trofazni punjač od 11 kW. Jaguar je kritiku shvatio ozbiljno i dodao tu mogućnost svom jedinom električnom modelu. Dodavanje 11 kW punjača znači da vozači mogu koristiti trofazno punjenje na javnim punionicama, kao i kod kuće, ako imaju tu mogućnost. Na takvom punjaču jedan sat punjenja dodaje 53 kilometra, a baterija od 90 kWh može se potpuno napuniti za 8,6 sati. Isto tako, na brzom punjaču od 100 kW I-Pace se za 15 minuta može dopuniti za još 127 kilometara vožnje. Ova promjena rješava najveću dosadašnju kritiku I-Pacea.

Izgled I-Pacea ostaje jednak, a isto vrijedi i za pogonski sklop koji se sastoji od dva elektromotora koji zajedno isporučuju 400 KS i 696 Nm. Ipak, ima još novosti. Primjerice, Jaguar I-Pace dobio je novi infotainment Pivi Pro, nedavno predstavljen u novom Land Rover Defenderu. Jaguar kaže kako je sustav čak 85 posto brži od prethodnika, a koristi dva 10 i 5-inčna ekrana. Unaprijeđena je i navigacija koja sada koristi podatke u realnom vremenu i pokazuje dostupne punjače u blizini, cijene i vrijeme punjenja. Opcijski je dostupan bežični punjač telefona, a Apple CarPlay i Android Auto sada se mogu koristiti i putem Bluetootha.

Ostale se novosti odnose na novi sustav filtriranja zraka koji ulazi u kabinu koji uklanja ultra malene čestice i alergene, a može se aktivirati putem aplikacije na pametnom telefonu, što znači da možete ući u “očišćen” automobil. Dorađen je i sustav 3D Surround Camera koji pokazuje 360 stupnjeva oko automobila, a dodan je i unutrašnji retrovizor ClearSight koji na pritisak tipke prikazuje sliku s kamere smještene u anteni na krovu.

Što se promjena izvana tiče, one se svode na tri nove boje karoserije, sivu masku i opcijski Bright Pack koji uključuje kromiranom trakom uokvirenu masku i okvire prozora te sive poklopce retrovizora i stražnji difuzor.

Provjerite još

Jaguar Vision Gran Turismo SV

Jaguar Vision Gran Turismo SV ima 1903 KS i 3360 Nm

Jaguar Vision Gran Turismo SV sastoji se tek od digitalnih nula i jedinica, naravno zbog …