Veliki oporavak francuskog tržišta automobila

Prema francuskim analitičarima,očekuje se da će prodaja novih automobila u lipnju biti gotovo jednaka kao i u istom mjesecu prošle godine

Automotive News Europe objavio je kako Francuska očekuje gotovo jednak broj registracija novih automobila u lipnju, kao i u istom mjesecu prošle godine. Tu tvrdnju zasniva na podacima udruženja Plateforme Automobile čiji direktor Marc Montreaux kaže kako su brojke prodaje za ovaj mjesec jednake kao i u istom razdoblju 2019. Tada je registrirano 230.697 novih automobila. Agencija će konačne brojke objaviti 1. srpnja.

Monteraux objašnjava kako je potražnja sada značajno veća od očekivane jer su kupci odgađali kupnju. Svejedno, francuska automobilska industrija još uvijek radi sa 60 posto kapaciteta u odnosu na razdoblje prije koronom izazvane krize.

Najveći pad prodaje bio je, logično, u travnju kada je registrirano 89 posto manje automobila, dok je pad u svibnju bio 50 posto. Francuski mediji smatraju kako plan predsjednika Macrona djeluje. Puno je novca namijenjeno poticanju prodaje automobila. Primjerice, odobreni su poticaji za kupnju 200.000 novih (čišćih) automobila.

Provjerite još

elektrificirani

Elektrificirani modeli jednako popularni kao i dizelaši

U rujnu ove godine elektrificirani automobili po prvi puta su prodani u jednakom broju kao …