Jaguar Vision Gran Turismo SV

Jaguar Vision Gran Turismo SV ima 1903 KS i 3360 Nm

Jaguar Vision Gran Turismo SV sastoji se tek od digitalnih nula i jedinica, naravno zbog toga što je razvijen za računalnu igru Gran Turismo

Riječ je o nasljedniku Jaguara Vision Gran Turismo Coupe od prošle godine, a njemu nalikuje u mnogim elementima. Zapravo bi ga zbog brojnih aerodinamičkih dodataka, prvenstveno spojlera, bilo najjednostavnije opisati kao njegovu trkaću verziju. U razvoju Vision Gran Turisma SV Jaguar je pažljivo pratio povratne informacije igrača o prošlogodišnjem automobilu. Prema britanskoj marci Vision Gran Turismo SV je “automobil pun drame koji pokazuje što je moguće kada nema ograničenja stvarnog svijeta”. Automobil svakako izgleda atraktivno, a specifikacije su također prilično impresivne.

U virtualnom svijetu Vision Gran Turismo SV pokreću četiri elektromotora koji zajedno razvijaju 1903 KS i 3360 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 97 km/h (60 mph) je samo 1,7 sekundi, dok je najviša brzina 410 km/h. Automobil je dug 5,54 metra, ima međuosovinski razmak od 2,72 metra, a spojleri ga pri brzini od 320 km/h pritišću prema tlu sa 483 kilograma.

Jaguar Vision Gran Turismo SV će u Gran Turismu na PlayStationu biti dostupan sljedeće godine. Jaguar kaže kako je napravio i stvarni primjerak, bez pogon, kao dizajnersku studiju.

Provjerite još

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition za rođendan legende

Jaguar E-type sljedeće godine slavi 60. rođendan, a tim povodom britanska marka priprema posebni Jaguar …