Kia Picanto

Agresivnija, dinamičnija i prostranija Kia Picanto

Nakon skica krajem godine, sada je Kia pokazala prve fotografije koje otkrivaju novi Picanto, treću generaciju jednog od svojih globalno najprodavanijih modela

Nova Kia Picanto, koja je nastala u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i korejskom Namyangu odlikuje se mladolikim i energičnim karakterom, a predstavljena je u sportskoj izvedbi GT-Line. Vanjske dimenzije Picanta ostale su jednake, ali su kotači pomaknuti dalje u kuteve karoserije pa je povećan međuosovinski razmak za 15 milimetara. Zahvaljujući tome narastao je prostor u kabini, a novi Picanto ima i malo veći prtljažnik od prethodnika.

Ono što smo vidjeli na crtežima prije nekoliko tjedana sada potvrđuju fotografije. Unutrašnjost će biti jednostavno i čisto oblikovana, a njome dominira veliki ekran osjetljiv na dodir. Picanto nudi mnogo mogućnosti personalizacije, a kupci će moći birati između brojnih boja karoserije, paketa standardne i dodatne opreme te boja i izgleda obloga u unutrašnjosti.

Što se pogonskih motora tiče, njih će Kia Picanto također dijeliti s Hyundaijem i10 što znači da će ga pokretati  trocilindarski 1,0 benzinac sa 66 KS ili četverocilindarski 1,25 snage 87 KS.

Kia će svog mališana javnosti premijerno predstaviti početkom ožujka na salonu automobila u Ženevi, a na naše će tržište stići u svibnju.