Kia Stinger GT

Kia Stinger GT napada europske luksuzne limuzine

Dimenzijama između BMW-a serije 3 i 5, oblikom Audija A7 i V6 turbo benzincem od 365 KS Kia Stinger GT ozbiljno napada teritorij kojim vladaju njemačke premium limuzine

Stinger GT najbrža je i najskuplja Kia u povijesti korejske marke. Zamišljena je kao četverovratna GT limuzina, a jedan od glavnih zadataka, uz privlačenje kupaca naravno, joj je promjena percepcije javnosti kako je Kia samo dobar proizvod po povoljnoj cijeni u predmet želja ljubitelja automobila.

Dio inspiracije Kia Stinger GT vuče iz koncepta GT koji je Kia predstavila još 2011., a dio je inspiracije njihov glavni dizajner Peter Schreyer pronašao u starim fasciklima koje je donio kada je dolazio iz Audija. Malo se šalimo, ali stražnji poluprofil Stingera neodoljivo podsjeća na Audi A7.

Kia Stinger GTStinger je dug 4831 milimetar, širok je 1896 mm, visok 1400 mm, dok mu je međuosovinski razmak 2906 mm. To je negdje između klasičnih europskih klasa – veći je od BMW-a serije 3 ili Audija A4, ali je manji od serije 5 ili Mercedesa E-klase. Izrađen je na platformi luksuznog Hyundai Genesisa koja je prilagođena malo manjem i sportskijem automobilu, ali ne toliko da vaga ne pokaže 1900 kg. Prednji je ovjes tipa McPherson, dok je straga multilink, a Stinger GT prva je Kia s podesivim ovjesom. Vozač može birati između pet različitih postavki ovjesa i servoupravljača.

Pod prednjim se poklopcem nalazi 3,3-litreni V6 turbo benzinac koji razvija 365 KS i najveći okretni moment od 510 Nm. Snaga i moment se na stražnje kotače prenose putem osmostupanjskog automatskog mjenjača, a omogućuju Stingeru GT ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5,1 sekundu i postizanje najviše brzine od 269 km/h.

Osim Stingera GT, koji na tržište stiže krajem ove godine, sljedeće godine stiže i slabija verzija nešto smirenijeg vanjskog izgleda koju pokreće dvolitreni četverocilindarski benzinac od 255 KS u kombinaciji s istim osmostupanjskim automatskim mjenjačem.