Land Rover Defender

Land Rover Defender plug-in hibrid i novi dizelaš

Land Rover Defender dobio je plug-in hibridni pogon, novi dizelski motor, verziju X-Dynamic, kao i teretni Defender Hard Top

Land Rover Defender je već bio dostupan s širokom ponudom benzinskih i dizelskih motora. Tako su, primjerice, u ponudi već bili 200 i 240 KS snažni četverocilindarski dizelaši, dok su u benzinskoj ponudi bili 300 KS snažan četverocilindraš i 400 KS snažan šestocilindraš sa sustavom blagog hibrida. Sada je Land Rover odlučio ponudu proširiti šestocilindarskim dizelašima i plug-in hibridom.

Već prilikom predstavljanja Defendera najavljeno je kako će imati plug-in hibridnu verziju. Ona nosi oznaku P400e, a raspolaže ukupnom snagom od 404 KS. Benzinski motor razvija 300 KS i jednak je onome u Defenderu P300, a sada uz sebe ima još i 143 KS snažan elektromotor. S baterijom od 19,2 kWh može prevaliti 43 kilometra samo na struju. Na brzom punjaču od 50 kW za pola sata može se napuniti 80 posto baterije. Land Rover Defender P400e od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 5,6 sekundi i postiže najvišu brzinu od 210 km/h. Zanimljiv podatak: P400e može povući prikolicu do tri tone! Plug-in hibrid je dostupan samo u dužem Defenderu 110.

Dizelska je ponuda obogaćena novim rednim šestocilindarskim dizelašem obujma tri litre sa sustavom blagog hibrida. Dolazi u tri verzije – kao D200, D250 i D300. Najslabiji raspolaže sa 200 KS i 500 Nm, a slijedi ga 249 KS snažna verzija sa 570 Nm. Oni zamjenjuju dosadašnji četverocilindarski turbodizelaš. Najsnažniji u ponudi, D300, raspolaže sa 300 KS i 650 Nm, a s njime Defender od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,7 sekundi.

Land Rover je započeo s isporukama kraćeg Defendera 90 koji se u ponudi motora ne razlikuje od dužeg modela, osim u izostanku plug-in hibridne verzije. Istovremeno, Land Rover uvodi i novu verziju – X-Dynamic. Ovaj model popunjava prostor između obične verzije i verzije X. Nova je verzija dostupna i za kratki i za dugi Defender, a odlikuje se, između ostalog, prednjom i stražnjom zaštitnom pločom u izvedbi Silicon Satin, s podudarnim prednjim zaštitnim cijevima i oznakama, te stražnjom omčom iza izvlačenje u crnoj boji Satin. U unutrašnjosti, jedinstveni elementi uključuju osvijetljene metalne letvice praga i presvlake sjedala Robustek u kombinaciji boja Duotone s trakastim umetcima Robustek i na konzoli.

Robustek je izuzetno robustan zaštitni materijal nadahnut tkaninama koje se koriste za zahtjevne aktivnosti na otvorenom. Otporan je na habanje, odlikuje se šesterokutnim uzorkom i jedinstvenoj teksturi koja pridonosi osjećaju dubine u unutrašnjosti Defendera. Nadahnut radnim rukavicama i zakrpama na motociklističkim jaknama, nadovezuje se na Defenderov duh spremnosti na sve izazove zahvaljujući pažljivo promišljenim materijalima koji su privlačni, ali istovremeno i u praktični, robusni i otporni.

Novost je i Defender Hard Top, koji je razvio odjel Land Rover Special Vehicle Operations. Hard Top se odlikuje uvjerljivom mješavinom terenskih sposobnosti, praktičnosti i teretnog prostora, uz impresivnu nosivost do 800 kg u izvedbi 110 Hard Top, te sposobnost vuče prikolice do tri i pol tone. Bez drugog ili trećeg reda sjedala, Defender 110 Hard Top nudi teretni prostor od 2.059 litara. Za pokretanje Defendera Hard Top zadužen je novi šestocilindarski dizelaš. Defender 90 dolazi kao D200, dok kupci Defendera 110 mogu birati između verzija D250 i D300.

Provjerite još

McLaren

Prvi McLarenov V6, ali hibrid

McLaren će sljedeće godine predstaviti novu generaciju automobila, po prvi puta s motorom od “samo” …