Luca de Meo napušta Seat

U utorak navečer objavljeno je kako Seat napušta njegov dosadašnji čelni čovjek Luca de Meo, kojeg se u posljednje vrijeme spominje kao kandidata za novog šefa Renaulta

Već se neko vrijeme nagađa kako bi upravo Seatov CEO Luca de Meo mogao postati novi čelnik francuskog Renaulta. On je te glasine opovrgnuo, ali bile one istinite ili ne, činjenica je kako od utorka De Meo više nije prvi čovjek španjolske marke u vlasništvu Volkswagen Grupe.

U utorak navečer Seat je objavio kako Luca de Medo, koji je bio za kormilom u Martorellu od 2015., više nije CEO, ali da ostaje opovezan s tvrtkom do daljnjega. Odluka je donesena na njegov zahtjev. Potpredsjednik za financije Carsten Isensee trenutno je preuzeo njegove dužnosti.

Ovaj elegantni Talijan je u prošlosti, između ostalog bio šef marketinga i CEO u Alfa Romeu i Abarthu, a napustio je Fiat 2009. i prešao u Volkswagen. Prije angažmana u Seatu bio je direktor marketinga marke Volkswagen, zatim čitave VW Grupe, kao i član uprave za marketing i prodaju Audija. U Italiji je odlikovan za zasluge za Republiku, a govori pet jezika.

Razlog njegovog odlaska iz Seata nije objavljen, ali ovakav će razvoj još više potaknuti priče i špekulacije o Renaultu, budući da je i dosad De Meo spominjan kao mogući nasljednik Thierryja Bollorea na čelu francuske tvrtke.

Provjerite još

Osvježeni Renault Talisman stiže u lipnju

Nakon Espacea i Meganea na red za osvježavanje došao je Renault Talisman koji je također …