Maserati razvija električne modele

Novi Maserati GranTurismo i GranCabrio bit će prvi automobili ove marke s potpuno električnim pogonom

U okviru programa primjene svojih planova za elektrifikaciju proizvodnog programa, Maserati je započeo s fazom testiranja svojih potpuno novih električnih pogonskih sustava kojima će u budućnosti biti opremljeni modeli ove marke.

Izrađena su eksperimentalna vozila opremljena novim 100 posto električnim i inovativnim pogonskim sustavom sa 100 posto Maseratijevom tehnologijom, u novom centru inovacija “Innovation Lab” u Modeni. U toj eksperimentalnoj fazi razvijat će se i zvuk karakterističan za električni motor.

Novi potpuno električni automobili imat će prepoznatljiv zvuk, koji je već jedinstvena odlika svih Maseratija opremljenih klasičnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Kupci će tako moći uživati u vozilima na električni pogon koja pružaju užitak pri vožnji, udobnost, snažne performanse i imaju jedinstven i prepoznatljiv zvuk.

Putem cestovnih ispitivanja i testiranja na trkaćim stazama prikupit će se važni podaci za razvoj i daljnje usavršavanje novih električnih pogonskih sustava koji će se rabiti na budućim modelima iz proizvodnog programa Maserati.

Novi Maserati GranTurismo i GranCabrio bit će prvi automobili marke s potpuno električnim pogonom, a izrađivat će se u tvornici u Torinu.

Provjerite još

Električni Renault za manje od 20.000 eura

Novi čelni čovjek Renaulta progovorio je o planovima za budućnost, a čini se kako će …