Toyota GR 86

Nova Toyota GR 86 čisti je sportski klasik

Ovo je nova Toyota GR 86, naravno, nasljednica modela GT86. U svijetu prepunom SUV-a i električnih automobila sportski kupe ostaje vjeran zabavnom receptu

Toyota GR 86 na prvu je prepoznatljiva kao nasljednica modela GT86. Osnovni je oblik više-manje jednak. Zapravo bismo se na prvi pogled okladili na malo jači facelift, ali Toyota naglašava kako je GR86 posve nov automobil. S dužinom od 4,265 metara GR 86 tek je nijansu duža od prethodnice, a i međuosovinski je razmak malo narastao, sa 2570 mm na 2575 mm. Malo je narasla i masa, ali samo za 32 kg, pa je ukupna brojka od 1270 kg i dalje dobar rezultat.

Uz to, narasla je i snaga, ono čemu su brojni ranije prigovarali, jer nije bilo modela s više od 200 KS. Za europsku verziju Toyota još nije objavila podatke, ali za blizanca, Subaru BRZ, objavljeno je 231 KS. Još uvijek ne baš previše konja, ali dovoljno da se ubrzanje od 0 do 100 km/h skrati sa 7,4 na 6,3 sekunde. Povećanje snage nije došlo jednostavno dodavanjem turbopunjača, već povećanjem obujma motora. Toyota GR 86 sada umjesto dvolitrenog pokreće 2,4-litreni bokser. U ponudi je i s ručnim i s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva. Glavni adut GT86 bila su njezina sjajna vozna svojstva. Toyota kaže kako je na tom polju došo do napretka, uključujući i povećanje torzijske čvrstoće za 50 posto. Sada je i krov izrađen od aluminija što dodatno snižava težište automobila.

Ranije spomenuti blizanac, Subaru BRZ, već je predstavljen u Japanu, a sada su on i GR86 još sličniji od prethodnika. Sprijeda ih tek razdvajaju drukčiji odbojnici. Kao i Subaru, Toyota GR 86 izgleda moćnije nego prije zahvaljujući naglašenim rubovima blatobrana, a najviše promjena u izgledu je straga. To se prije svega odnosi na poklopac prtljažnika nalik na pačji rep i svjetlosne sklopove, kao i na poziciju registarske pločice.

Unutrašnjost je također nova, ali zadržala je jednostavan i funkcionalan stil. U ovom autu luksuz i dizajn nisu u prvom planu. Tu su najvažniji dobra sjedeća pozicija i sportski ugođaj. Volan je malen, debelog obruča i okrugao, a za moderan dojam tu su veliki središnji ekran infotainmenta i digitalni instrumenti.

Za kraj, malo o imenu. Jasno je kako se GR u oznaci odnosi na Gazoo Racing, trkaći odjel japanske marke koji je svoje inicijale već dao GR Supri i GR Yarisu. U taj se popis GR 86 savršeno uklapa. Brojčana oznaka 86 je poveznica s prethodnicom GT86, kao i s Corollom AE86 iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim što je lijepo vidjeti jedan novi klasičan sportski automobil bez električnih dodataka i najljepše je što će doći i na europsko tržište. Još se ne zna kada, ali svakako dolazi…

Provjerite još

Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla opaka je vozačka igračka

Recept koji je izvrsno upalio na Yarisu Toyota je sada primijenila na Corolli. Rezultat je …