Mercedes CLS

Svježiji izgled za Mercedes CLS

Mercedes CLS osvježen je u detaljima izvana i iznutra, prije svega u izgledu odbojnika i maske, a dobio je i više mogućnosti personalizacije

Mercedes CLS osvježen je u detaljima. U Stuttgartu kažu kako ima sportskiji izgled, a mi kažemo kako su promjene minimalne. Verzije sa standardnim paketom opreme Avantgarde imaju drukčiji prednji odbojnik na kojem su otvori sa strane povezani crnom trakom, dok je u dnu odbojnika srebrni splitter. Stražnji je odbojnik dobio ukras nalik na difuzor, a srebrna se crta sada proteže čitavom širinom odbojnika.

Kupci koji odaberu Mercedes CLS s paketom AMG Line dobit će slične odbojnike, ali ukrašene s još nekoliko crnih detalja. Na poklopcu prtljažnika je maleni spojler. Obje verzije, Avantgarde i AMG Line dobili su novu rešetku hladnjaka. Kod Avantgardea se sastoji od malih točki, dok AMG Line ima vertikalne linije. CLS je dobio i nove boje i nove naplatke.

Promjena ima i u unutrašnjosti. Primjerice, središnja konzola može biti obložena novim materijalima, a u ponudi su i nove kombinacije boja. Mercedes CLS je dobio i novi upravljač presvučen nappa kožom. Prečke upravljača izvedene su u crnoj boji visokog sjaja sa srebrnim krom rubovima, a poluge mjenjača u srebrnoj krom boji.

Najsnažnija verzija CLS-a i dalje je AMG 53 4Matic+ koja je također suptilno dizajnerski dorađena, a kao i prije, pokreće ju 435 KS snažan trolitreni šestocilindraš koji raspolaže i s dodatnih 22 KS zahvaljujući EQ Boostu. Novost je 265 KS (+22 KS uz EQ Boost) snažan četverocilindatski turbodizelaš koji nosi oznaku 300 d 4Matic koji zauzima mjesto između modela 220 d (194 KS) i 400 d 4Matic (330 KS). U ponudi su i dva dobro poznata motora – 299 KS (+22 uz EQ Boost) snažan CLS 350 i 367 KS (+22 uz EQ Boost) snažan CLS 450 4Matic.

Prvi će se primjerci osvježenog Mercedesa CLS u salonima pojaviti u srpnju.

Provjerite još

Mercedes EQA

Mercedes EQA širi ponudu s još dva modela

Pored početnog modela Mercedes EQA 250 na tržište stižu još dva snažnija koji imaju i …