defender

Novi Defender u pustinji kod Dubaija

Novi Land Rover Defender stiže ove jeseni, a priliku za testiranje prije premijere dobili su dugogodišnji Land Roverovi partneri iz Međunarodnog Crvenog križa

Prije konačnog predstavljanja potpuno novog Defendera, jedan od najvećih Land Roverovih partnera isprobao je novi terenac. Članovi Međunarodnog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca vozili su još uvijek maskirani Defender u pustinji nedaleko Dubaija.

Suradnja Land Rovera i Međunarodnog Crvenog križa započela je još 1954. kada je prva generacija Defendera pokorila pustinju za ovu organizaciju. Od tada do danas 120 vozila pomagalo je Crvenom križu na raznim projektima i akcijama diljem svijeta. Za pogled u budućnost, nekoliko specijalista za terensku vožnju iz Crvenog križa dobili su ključeve novog Defendera i uputili se na pješčane dine u okolici Dubaija. Istovremeno, Crveni križ i Land Rover objavili su kako produžuju suradnju za još najmanje tri godine.

Potpuno novi Defender je u završnoj fazi testiranja. Land Rover kaže kako je već prevalio 1,2 milijuna kilometara. Oko 200.000 km odrađeni su u pustinji oko Dubaija. Isto tako, testirani su na velikim hladnoćama, kao i na normalnim cestama. Službeno predstavljanje novog Land Rover Defendera bit će u rujnu, negdje u vrijeme salona automobila u Frankfurtu.