Dodge Challenger

Novi Dodge Challenger na crtaćem stolu

Prije 14 godina ponovno je oživljen slavni Dodge Challenger retro izgleda. Taj model još je prilično popularan, ali čini se kako Amerikanci rade na novoj generaciji

Početkom ovog stoljeća Ford je započeo novi trend s retro Mustangom. Chevrolet ga je pratio Camarom po istom receptu, a priključio se i Dodge modelima Charger i Challenger. Upravo Challenger jedini je koji nije dobio novu generaciju. Klasični dizajn dovoljno je bezvremenski da i dalje privlači kupce, a moćne verzije poput Hellcata i Demona dodatno pomažu održavanju interesa za Chellenger.

Ipak, to ne može trajati vječno i Dodge je toga svjestan. Glavni dizajner FCA Ralph Gilles na Instagramu je objavio skicu koja to i potvrđuje. Jasno futurističke, ali ujedno i klasične linije bez ikakve sumnje predstavljaju mogući budući Dodge Challenger ili Charger. Velika maska i par dvostrukih svjetala uvijek su obilježavali ovaj muscle car.

Nažalost, ako je za vjerovati Gillesovom opisu ove skice, čini se kako  je riječ o crtežu koji nije došao u sljedeću fazu dizajna. Ipak, može biti pokazatelj Dodgeove vizije za budući Challenger. U svakom slučaju to je dobar znak entuzijastima da Dodge radi na sljedećoj generaciji svoje ikone.