Toyota GT86

Toyota priprema dva nova crossovera i nasljednika GT86

U javnost je iscurila tajna prezentacija o budućim planovima Toyote u kojima je nekoliko zanimljivih modela, uključujući i nasljednika modela GT86

Ponekad se dogodi da povjerljivi planovi za budućnost neke marke “iscure” u javnost, a upravo se to dogodilo s Toyotom o čijoj smo budućnosti doznali neke zanimljive detalje. Naravno, to treba uzeti s rezervom, ali čini se kako su planovi pravi. Izgleda kao da je većina planova namijenjena američkom tržištu, ali ima zanimljivih vijesti i za Europu.

Kao prvo, to je kompaktni crossover baziran na novom Yarisu. Prema prezentaciji, planiran je za sljedeću jesen. Ovaj još neotkriveni model trebao je biti prikazan na Salonu u Ženevi. Nakon otkazivanja Salona, prezentacija je odgođena. U svakom slučaju, prezentacija pokazuje kako kompaktni crossover dolazi samo s hibridnim pogonom. Dostupan će biti i sustav AWD-i što znači da će hibridni pogon slati snagu na prednje i na stražnje kotače.

Zanimljivo je još jedno ime najavljeno za ljeto 2021. – 86. Da, nasljednik modela GT86. Prošlog su ljeta i Toyota i Subaru dali naslutiti kako planiraju nasljednika GT86 i BRZ-a, a sada smo saznali kako ćemo na to morati još malo pričekati. Prema sada otkrivenim planovima GT86 bi trebao imati 255 KS i nastati na posve novoj platformi. Po tome bi GT86 bio odmah uz bok četverocilindarskoj verziji Supre.

Nešto kasnije, u trećem kvartalu 2021. stiže još jedan SUV/crossover iz Toyote. Zasada je opisan tek kao CUV. Pretpostavljamo kako je riječ o crossoveru na bazi Corolle i vjerojatno je riječ o nasljedniku ili sljedećoj generaciji C-HR-a. Aktualni će C-HR dotad na tržištu biti punih pet godina.

Provjerite još

Toyota Yaris GR stiže u siječnju

Toyota će početkom sljedeće godine predstaviti sportsku verziju novog Yarisa. Automobil koji će se zvati …