Opel Vivaro

Novi Opel Vivaro stiže ovog ljeta

Opel Vivaro treće generacije po prvi se puta nudi u tri dužine, a može ponijeti čak 200 kilograma više od prethodnika

Opel Vivaro je od 2001. na dobrom glasu kao kombi za prijevoz tereta ili ured na kotačima, pri čemu ih je s tvorničke trake sišlo oko milijun. Uz veličine prilagođene raznim namjenama i brojne inovativne tehnologije novi Vivaro može svaki posao obaviti bolje nego ikad prije.

Opel Vivaro moći će se naručiti od veljače, a u prodajnim salonima naći će se krajem ljeta. Nudi se u raznim izvedbama prilagođenim potrebama kupca: kao teretni furgon, s dvostrukom kabinom za do šest putnika, kao podvozje s kabinom i kombi za prijevoz ljudi. Tu su prvi put i tri umjesto dvije dužine: 4,6 m, 4,95m i 5,3 m. Uz maksimalan teretni kapacitet od 6,6 kubnih metara novi Vivaro krasi nosivost do 1400 kg, što je 200 kg više od prethodnika. Isto se odnosi i na vučno opterećenje: novi Vivaro može povući maksimalno 2500 kg, što je pola tone više nego prije. Samo je visina skromna – kod većine varijanti iznosi 1,9 m. Novi Vivaro tako može pristupiti podzemnim garažama i trgovačkim centrima s niskim stropom, što olakšava utovar i istovar.

Neograničen pristup teretnom prostoru moguć je kroz široka stražnja i klizna bočna vrata. Posebno su praktična klizna vrata koja se prvi put kod Vivara otvaraju automatski. Dovoljno je izvan vozila pomaknuti nogu prema senzorima. U verziju Vivara dužine 5,3 m moguće je sigurno smjestiti predmete dužine do 4,02 m zahvaljujući mogućnosti utovara FlexCargo ispod suvozačkog sjedala.

U kabini novog Vivara vozač i putnici osjećat će se kao da su u osobnom automobilu. Sustavi kao što su head up display, stražnja kamera koja pokriva 180 stupnjeva, upozorenje na mogućnost frontalnog sudara, automatsko kočenje u slučaju nužde i tempomat osiguravaju opuštenu vožnju. Zahvaljujući ergonomskom položaju sjedenja, sve kontrole su pregledne i vozaču na dohvat ruke. Bogate mogućnosti povezivanja jamče revolucionarni informacijsko-multimedijski sustavi.

Napredni sustav za kontrolu proklizavanja IntelliGrip nudi stabilnost i sigurnost na raznim skliskim podlogama – blatu, pijesku ili snijegu. Veća odignutost od tla i zaštita donjeg dijela karoserije dostupna je s dodatnom opremom za gradilišta. Čim se otvore knjige narudžbi, Opel će novi Vivaro ponuditi i s pogonom na sve kotače tvrtke Dangel.

Novim Vivarom Opel nastavlja s implementacijom strateškog plana PACE! ulaganjem u tržišne segmente s velikim rastom uz plasiranje velikih količina vozila. Pored toga, Opel će u budućnosti preuzeti odgovornosti za globalni razvoj lakih gospodarskih vozila za cijelu Grupu PSA. U bliskoj budućnosti, već sljedeće godine na tržište stiže i potpuno električni Vivaro.