Renault Twingo

Novo lice i motori za Renault Twingo

Nakon pet godina na tržištu Renault Twingo doživio je prvi facelift, a došlo je i do promjena u ponudi motora

Pored osvježenog izgleda najveća novost kod novog Twinga je proširena ponuda motora. Dosad se, izuzmemo li verziju GT, Renault Twingo nudio samo s jednim benzinskim motorom oznake SCe 70. Umjesto toga sada je u ponudi novo razvijeni SCe 75 atmosferski i TCe 95 turbo trocilindarski motor. Oba su dostupna s petostupanjskim ručnim mjenjačem, a snažniji će se nuditi i s automatikom EDC sa šest stupnjeva prijenosa.

Što se izgleda tiče Renault Twingo dobio je novo lice koje karakteriziraju novi odbojnik i svjetla s integriranim LED dnevnim svjetlima u obliku slova C. Novi otvori na krajevima prednjeg odbojnika prema Renaultu daju Twingu dojam veće širine. Straga su također izmijenjeni svjetla i odbojnik s ukrasnom trakom. Na lijevoj bočnoj stranici novost je usisnik zraka za bolje hlađenje motora koji se nalazi straga ispod podnice prtljažnika. Izmjene u unutrašnjosti svode se na detalje poput ručice mjenjača i poklopca pretinca na armaturi. Bogati je opremljene verzije bit će dostupne s novim multimedijskim sustavom Easy Link sa 7-inčnim ekranom.

Još nije poznato kada će osvježeni Twingo stići na naše tržište, pa tako nisu poznati niti detalji o cijenama i paketima opreme.