Volkswagen Multivan

Novi Volkswagen Multivan sve je bliže

Nije tajna da se u Wolfsburgu “kuha” posve novi Volkswagen Multivan, a sada je odjel marketinga odlučio podijeliti s javnosti još nekoliko skica budućeg modela

Novom generacijom Multivana Volkswagen kreće putem različitim od dosadašnjeg. Uvijek dosad Multivan je bio putnička verzija Transportera, ali to će se uskoro promijeniti. On će biti postavljen izvan obitelji aktualnog Transportera. Naravno, ne treba isključiti mogućnost da u budućnosti novi Transporter bude bliski rođak Multivanu, ili možda električnom konceptu ID.Buzz. U svakom slučaju, novi crteži koje je Volkswagen objavio otkrivaju puno o vanjskom izgledu novog Multivana.

Ideja je da novi Volkswagen Multivan bude puno više monovolumen, a ne putnička verzija kombija, koliko god luksuzna ona bila. To donosi i veliku tehnološku promjenu. Za razliku od aktualne generacije koja je zasnovana zapravo na platformi modela T5 još 2003. novi će Multivan nastati na “automobilskoj” platformi MQB.

Novi Multivan ima podijeljen A-nosač krova, rješenje poznato s, primjerice, Citroena C4 Space Tourer. Ispod prozora u tom nosaču na jednom crtežu je ime Multivan, a na drugom Bulli. Prednji je poklopac vrlo kratak, ali automobil izgleda puno manje “tupo” od aktualne generacije. Kao i dosad, crta čitavom bočnom stranicom vizualno spaja prednja i stražnja svjetla. Stražnja svjetla sada su veća i horizontalno orijentirana. Volkswagen kaže kako je novi Multivan prostraniji nego ikad, zahvaljujući povećanom međuosovinskom razmaku, a tome je pomogla i veća širina.

Nova generacija Multivana bit će službeno predstavljena u lipnju.

Provjerite još

Volkswagen Polo GTI

Promjene stižu i za Volkswagen Polo GTI

Nedavno je predstavljen osvježeni model, uskoro stiže i novi Volkswagen Polo GTI, najvjerojatnije s istim …