Corsa GSi

Opel Corsa GSi sa 150 KS, ovjesom i kočnicama s OPC-a

Proljetos je Opel najavio novu Corsu GSi, a sada su otkrili koji će ju motor pokretati kada ovog ljeta stigne na tržište

Opel je Insignijom oživio oznaku GSi koja je nekoć bila rezervirana za najsnažnije modele u ponudi, a posljednji model koji se s njom  nudio bila je Corsa GSi. Danas je GSi više orijentiran na užitak u vožnji nego na veliku snagu, a kao i kod Insignije, Corsa GSi dobila je najsnažniji motor koji je već u ponudi.

Kada ovog ljeta stigne u prodaju Corsu GSi pokretat će 1,4-litreni turbobenzinac od 150 KS i 220 Nm. Performanse koje s njim Corsa ostvaruje ne zaustavljaju dah, ali zapravo su i više nego dovoljne za veliki osmijeh za volanom. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h Corsi GSi treba 8,9 sekundi, a postiže najvišu brzinu od 207 km/h. Ovaj je motor iznimno elastičan što pokazuje međuubrzanje od 80 do 120 km/h u petom stupnju koje traje samo 9,9 sekundi.

Za spomenuti osmijeh za volanom kod Corse GSi zaduženo je i podvozje koje je preuzeto s najsnažnijeg modela OPC, zajedno s kočnicama, a na popisu opcija su i 18-colni naplaci s gumama 215/40 R18. Priču zaokružuje posebno vanjsko i unutrašnje uređenje, a kada će Corsa GSi stići na naše tržište i po kojoj cijeni još nije poznato.