Toyota C-HR

Osvježena Toyota C-HR s novim hibridnim pogonima

Nakon gotovo tri godine na tržištu Toyota C-HR doživjela je prvo pomlađivanje, a važnije od pukog “zatezanja bora” su promjene u ponudi hibridnih pogona

Tri godine u svijetu automobila često znače kako je vrijeme za pomlađivanje nekog modela. Tog se pravila drži i Toyota sa svojim modelom C-HR kojem su osvježeni izgled i mehanika. Što se tiče vizualnih promjena, za njih treba malo pažljivije pogledati . Prednja LED svjetla su malo izmijenjena, a novi su i neki detalji na prednjem odbojniku. Jednake promjene, na svjetlima i odbojniku, pretrpio je i stražnji kraj gdje je najuočljivija promjena sjajna crna lajsna koja povezuje svjetlosne sklopove.

Što se tehničkih promjena tiče, modificiran je elektronski servoupravljač, poboljšana je zvučna izolacija, a multimedija sada podržava i Apple CarPlay i Android Auto. No, to su sitnice. Važnije se tehničke promjene odnose na hibridne pogone. Uz 1,2-litreni turbobenzinac sada su u ponudi dva hibrida, kao i u Corolli. Slabiji 1,8 Hybrid razvija 122 KS, a snažniji 2,0 High Power Hybrid se može pohvaliti sa 184 KS. Snažniji sklop omogućuje C-HR-u ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,2 sekunde, dok je emisija CO2 92 g/km. Manji hibrid izbacuje dva g/km manje.

Kada će osvježeni C-HR stići u prodajne salone još nije poznato, a još nije objavljen niti dolazak potpuno električne verzije kakva već postoji u Kini.

Provjerite još

Toyota Highlander

Toyota Highlander veliki je sedmerosjed koji stiže u Europu

Toyota Highlander na američkom je tržištu već godinu dana, a sljedeće godine stiže i europska …