Renault Clio

Ovako izgleda novi Renault Clio iznutra!

Novi Renault Clio stiže uskoro, a budući da je riječ od iznimno važnom modelu za Renault nije čudno što su se Francuzi odlučili njegovo predstavljanje napraviti u fazama. Danas su s javnosti podijelili unutrašnjost

Renault Clio najpopularniji je model ovog proizvođača u Europi već godinama, a unatoč tome što su mnogi konkurenti svježiji od 2012. predstavljene četvrte generacije još uvijek ostvaruje sjajne prodajne rezultate. Naravno, to ne znači da nije vrijeme za novu generaciju, pa stoga za malo više od mjesec dana u Ženevu stiže Renault Clio pete generacije. Danas je Renault s nama odlučio podijeliti njegovu unutrašnjost.

Nova unutrašnjost Clija već na prvi je pogled posve drukčija od one na aktualnom modelu. Prema riječima Laurensa Van den Ackera, glavnog dizajnera: “vanjski izgled je evolucija, ali u unutrašnjosti smo mogli napraviti najveći napredak, pa je tu revolucija. Zapravo, to je početak Renaultove dizajnerske evolucije unutrašnjosti.”

Renault naglašava kako su korišteni kvalitetniji materijali, a armatura zauzima manje prostora pa je od toga profitirala i prostranost. Mehanička ručna zamijenjena je električnom, što je također plus za prostor. Punom širinom unutrašnjosti proteže se linija u koju su uklopljeni ventilacijski otvori. Naravno, mogućnost personalizacije također je važna – Renault najavljuje čak osam dizajnerskih tema.

Svakako je najupečatljiviji veliki vertikalni ekran dijagonale od 9,3 inča na središnjoj konzoli. Naravno da je on s popisa opcija, a veći je i od onog u Talismanu koji ima 8,7 inča. Putem njega vozač komunicira potpuno novim sustavom infotainmenta koji se zove Easy Link. Drugi je ekran iza volana. Kao i neki konkurenti i Clio je dobio digitalne instrumente. Ovisno o verziji, ekran može imati sedam ili 10 inča.

Novi će Renault Clio biti baziran na platformi CMF-B, dorađenoj verziji one koju koriste njegov prethodnik i Nissan Micra. Za pogon će biti zaduženi 1,0 i 1,3-litreni benzinci, kao i 1,5-litreni dizelaši u nekoliko verzija snage. U planu je i blagi 48-voltni hibrid uz 1,5 dCi motor označen kao Eco2, a plug-in hibrid stiže sljedeće godine. Potpuno električni Clio se ne očekuje, budući da je Renault Zoe najprodavaniji “električar” u Europi, pa čelnici Renaulta žele izbjeći njihovo preklapanje.

Dobra je vijest kako će i peta generacija imati Clio R.S. Bit će predstavljen sljedeće godine, a najvjerojatnije neće koristiti 1,6-litreni turbobenzinac iz ove generacije, već će dobiti 1,8-litreni motor iz Meganea R.S., ali s manje snage što je jednaka strategija koju je Volkswagen koristio u nedavno predstavljenom Polu GTI.