Pagani Huayra Tricolore

Pagani Huayra Tricolore u čast zrakoplovcima

Pagani Huayra Tricolore posebno je izdanje već prilično ekskluzivnog automobila posvećeno akrobatskoj skupini Frecce Tricolori talijanskog ratnog zrakoplovstva

U usporedbi s Paganijem, Ferrari i Lamborghini su masovni proizvođači. Talijanska tvrtka radi samo kolekcionarske primjerke u malim serijama, ali i u toj kategoriji uvijek se može biti još posebniji. Zato je sada predstavljena Pagani Huayra Tricolore. Ako vam se kombinacija riječi “Pagani” i “Tricolore” čini poznatom, to nije čudno. Već je 2010. postojala Pagani Zonda Tricolore, na istu temu. Oba su automobila posveta Frecce Tricolori, akrobatskoj skupini Talijanskog ratnog zrakoplovstva.

Pagani Huayra Tricolore, zasnovana na Roadsteru, stoga je uređena u zrakoplovnom stilu. To naravno nisu samo trake u bojama talijanske trobojnice na bokovima. Posebna Huayra dobila je jedinstveni prednji odbojnik, novi usisnik na vrhu, poseban difuzor i jedinstveno stražnje krilo.

Za uređenje unutrašnjosti, kao i vanjštine, kao inspiracija je poslužio Aermacchi MB-339A, zrakoplov kojim se koriste Frecce Tricolori. To je vidljivo po upotrijebljenim materijalima, ali i po jedinstvenim detaljima. Najviše se u tome ističe pravi “anemometar” koji obavještava vozača o trenutnoj “brzini u zraku”. Ovaj posebni Pagani može se pohvaliti i s povećanom snagom. Standardna Huayra Roadster raspolaže sa 764 KS, dok Tricolore ima čak 840 KS, uz najveći okretni moment od ogromnih 1100 Nm.

Posebna Huayra ima i vrlo posebnu cijenu – 5,5 milijuna eura, bez poreza. Teoretski, naravno, jer Pagani će izraditi samo tri primjerka koji su zasigurno već prodani.