Porsche 911 Carrera T

Porsche 911 Carrera T – bez filtera

Porsche 911 Carrera T najnovija je inkarnacija najbrže bube, nastala je po uzoru na model iz 1968., a cilj joj je pružiti vozački užitak bez filtera

Eno ih, Nijemci opet poliraju police i stvaraju nove automobile – iz ničega. Što je najgore, sviđa nam se njihov način rada! Porsche proširuje svoju paletu 911-ica s još jednom Carrerom – Carrera T.

Kao vino… Inspirirana najboljom godinom, odnosno modelom 911 T iz 1968., nova “brza buba” više je orijentirana vozačkom doživljaju. Pokrećeju trolitreni bokser šestak s 370 KS i 450 Nm. U ponudi je i sedmobrzinski ručni mjenjač s bliže raspoređenim prijenosom (uži „iberzecung“ što bi neki rekli), što znači da Carreri T do 100 km/h treba 4,5 sekundi, desetinku manje od Carrere S. Oni kojima se gadi pomisao da imaju kuhaču sa sedam utora – još uvijek na izbor imaju PDK mjenjač.

Uz malo više snage i mjenjač, Porsche 911 Carrera T dolazi i „obrijana“. Tanja su stakla straga i na bokovima, a može se naručiti i potpuno bez audio sustava. Kvake s unutarnje strane su nestale, zamijenile su ih gurtne, a i sjedala su dobila šavove u boji – s tim da možete naručiti i školjkasta sjedala, kao i u GT3. Ukupna masa je 1425 kg, odnosno 20 kg manje od standardne Carrere.