Porsche Taycan

Porsche Taycan je Guinnessov rekorder u driftu

Električni Porsche Taycan postavio je novi Guinnessov rekord za najduži drift električnim automobilom na njemačkom Hockenheimringu

Čini se kako je Porsche Taycan pravi drifterski stroj. Porsche Experience Center ima 200 metara dugu kružnu stazu na njemačkom Hockenheimringu na kojoj je Taycan neprekidno driftao ni više ni manje nego 210 krugova tijekom 55 minuta. Ukupno je u driftu prevalio 42 kilometra i 171 metar. Prosječna je brzina bila 46 km/h. Kako bi spriječili da gume nakon nekoliko krugova odu u dim, naravno, staza je bila mokra. Za upravljačem Taycana bio je Porscheov instruktor Dennis Retera.

Za one koji se pitaju kako je Taycan s pogonom na sve kotače toliko driftao, odgovor je jednostavan – postoji i osnovna verzija Taycana samo sa stražnjim pogonom koju pokreće 408 KS snažan elektromotor i koji ima bateriju od 79,2 kWh. Ovaj model dostupan je i s paketom Performance Battery Plus kada ima bateriju od 93,4 kWh i razvija 476 KS. Zasad se takav Taycan prodaje samo na kineskom tržištu, ali to ne znači da će tako i ostati. U Europu stiže sljedeće godine.

Provjerite još

Singer ACS

Singerove posebne 911-ice za sve uvjete

Američki Singer poznat je po svojim preradama Porschea 911, a sada je za kupce pripremio …