Morgan 3 Wheeler

Morgan 3 Wheeler odlazi u povijest. Zasad…

Morgan 3 Wheeler završava proizvodnju sa stilom, modelom Project 101, ograničenom serijom od 33 primjerka

Proizvodnja Morgan 3 Wheelera završava budući da odobrenje za njegov motor S&S V-twin ističe sljedeće godine. Ograničenom serijom od 33 primjerka, Morgan se od svoje legendarne trokolice oprašta sa stilom. Model nosi naziv Project 101 i može se prepoznati po brojnim detaljima. Za početak, ima pokrov za suvozačko sjedalo kada se vozite sami, a ima i posebne kotače. Za više svjetlosti zadužena su dva dodatna Hellina reflektora promjera devet inča. Za kraj, ispušna cijev na lijevoj strani automobila je bijela, a na desnoj crna. Naravno, tu je i natpis P101.

Za 3 Wheeler Morgan nudi izbor jednog od tri posebna “Art paketa”. Ovaj na fotografijama zove se “The Dazzleship” i, prema Morganu, inspiriran je vojnim vozilima iz doba originalnog 3 Wheelera. Cijena 3 Wheelera P101 je 50.358 eura, bez davanja. Morgan kaže kako P101 “zatvara nevjerojatno poglavlje u povijesti Morgana”. To znači da se neće vratiti u aktualnoj formi, ali da koncept neće nestati. Morgan najavljuje kako “počinje uzbudljivo novo poglavlje za Morgane s tri kotača”.

Što to točno znači nije još poznato. Prije pet godina predstavljeni EV3 Concept vjerojatno je najbolja najava budućnosti. Serijska je proizvodnja tog potpuno električnog 3 Wheelera otkazana, ali Morgan je tada rekao kako istražuje mogućnosti da EV3 ipak krene u proizvodnju u budućnosti.