Škoda Kamiq

Prvi crteži otkrivaju kako će izgledati Škoda Kamiq

Škoda Kamiq postat će najmanji češki SUV, kada se početkom ožujka pojavi na salonu automobila u Ženevi, a ovo su prvi službeni crteži koji ga prikazuju

Škoda nastavlja s teaserima kojima će do početka ožujka, kada će biti službeno predstavljen u Ženevi, najavljivati svoj novi SUV pod imenom Kamiq. Riječ je zapravo o serijskoj izvedbi koncepta Vision X koji je Škoda predstavila na istom mjestu prošle godine. Škoda je Kamiq bazirala na većoj verziji VW-ove platforme MQB od one na kojoj je Seat Arona u nadi kako će konkurente pobijediti u ponudi prostora i praktičnosti.

Objavljeni crteži pokazuju kako će Škoda Kamiq ostati na tragu dizajna Visiona X. Ostala su tanka dnevna svjetla odvojena od glavnih svjetala oštrih kuteva, a tu je i “prevelika” prednja maska. Sličan je i profil, iako crteži ne pokazuju kvake, pa još nije jasno hoće li stražnji par vrata koristiti skrivene kvake kako bi stvorio dojam trovratne karoserije. Unutrašnjost je još uvijek nepoznanica, ali očekujemo središnji ekran osjetljiv na dodir u raznim veličinama, ovisno o opremi, a zasigurno će na popisu opcija biti i digitalni instrumenti.

Škoda Kamiq koristit će poznate kućne motore. Benzinci će biti obujma jedne i 1,5 litara, a dizelaši od 1,6 litara. Ručni mjenjači imat će pet ili šest stupnjeva, a u ponudi će biti i automatik s dvije spojke. Kao i Arona i Volkswagen T-Cross, Kamiq će imati samo prednji pogon.

Na tržište Kamiq neće stići prije jeseni, a što se cijena tiče, očekuje se kako će se pozicionirati negdje između Scale i Kodiaqa.