Renault Clio

Ovo je novi Renault Clio!

Renault Clio pete generacije jučer smo upoznali iznutra, a sada je pred vama u svom punom sjaju, izvana i iznutra, dok su tehničke specifikacije i dalje nepoznanica

Izgledom je Renault Clio pete generacije nalik  prethodniku, ali ako bolje pogledate shvatit ćete kako je svaki kvadratni centimetar karoserije novog oblika. Sprijeda izgled najviše obilježavaju velika LED svjetla s dnevnim svjetlima u obliku slova C kakva poznajemo s drugih kućnih modela. Stražnja svjetla veća su nego prije i također imaju svjetlosni potpis u obliku slova C. Gledano sa strane, novost je izbacivanje malenog trećeg bočnog prozora, a kvaka stražnjih vrata sada se čini uspješnije skrivenom na njegovom mjestu. Izvana se novi Renault Clio može dodatno personalizirati. Renault spominje tri paketa uređenja vanjštine (crveni, narančasti i crni). U ponudi je 11 boja karoserije, od čega su tri nove.

Unutrašnjost Clija već na prvi je pogled posve drukčija od one na aktualnom modelu. Prema riječima Laurensa Van den Ackera, glavnog dizajnera: “vanjski izgled je evolucija, ali u unutrašnjosti smo mogli napraviti najveći napredak, pa je tu revolucija. Zapravo, to je početak Renaultove dizajnerske evolucije unutrašnjosti.”

Renault naglašava kako su korišteni kvalitetniji materijali, a armatura zauzima manje prostora pa je od toga profitirala i prostranost. Mehanička ručna zamijenjena je električnom, što je također plus za prostor. Punom širinom unutrašnjosti proteže se linija u koju su uklopljeni ventilacijski otvori. Naravno, mogućnost personalizacije također je važna – Renault najavljuje čak osam dizajnerskih tema. Svakako je najupečatljiviji veliki vertikalni ekran dijagonale od 9,3 inča na središnjoj konzoli. Naravno da je on s popisa opcija, a veći je i od onog u Talismanu koji ima 8,7 inča. Putem njega vozač komunicira potpuno novim sustavom infotainmenta koji se zove Easy Link. Drugi je ekran iza volana. Kao i neki konkurenti i Clio je dobio digitalne instrumente. Ovisno o verziji, ekran može imati sedam ili 10 inča.

Novi je Renault Clio 1,4 centimetra kraći i tri centimetra niži od prethodnika. Unatoč manjim vanjskim dimenzijama Renault obećava više prostora u unutrašnjosti. Više je prostora za putnike, a i prtljažnik je narastao za 26 litara i sada ima 391litru.

Novi će Renault Clio biti baziran na platformi CMF-B, dorađenoj verziji one koju koriste njegov prethodnik i Nissan Micra. Za pogon će biti zaduženi 1,0 i 1,3-litreni benzinci, kao i 1,5-litreni dizelaši u nekoliko verzija snage. U planu je i blagi 48-voltni hibrid uz 1,5 dCi motor označen kao Eco2, a plug-in hibrid stiže sljedeće godine. Potpuno električni Clio se ne očekuje, budući da je Renault Zoe najprodavaniji “električar” u Europi, pa čelnici Renaulta žele izbjeći njihovo preklapanje.

Dobra je vijest kako će i peta generacija imati Clio R.S. Bit će predstavljen sljedeće godine, a najvjerojatnije neće koristiti 1,6-litreni turbobenzinac iz ove generacije, već će dobiti 1,8-litreni motor iz Meganea R.S., ali s manje snage što je jednaka strategija koju je Volkswagen koristio u nedavno predstavljenom Polu GTI.