Cullinan

Rolls-Royce Cullinan, prvi u povijesti

Nakon puno najava konačno je službeno predstavljen najkontroverzniji Rolls-Royce Cullinan – prvi SUV u povijesti britanske marke

Vremena u kojima je svijet gledao na SUV modele od proizvođača poput Porschea podignutih obrva definitivno su iza nas. Maserati ima Levante, Jaguar F-Pace, Lamborghini Urus, a čak i Bentley ušao je u tu kategoriju Bentaygom. Zapravo je bilo samo pitanje vremena kada će se u tu igru uključiti i Rolls-Royce. Prije tri godine tvrtka je najavila dolazak SUV-a i danas je pred nama Cullinan, vrhunac luksuzne ponude ove vrste vozila.

Cullinan, koji je nastao na novoj Rolls-Royceovoj modularnoj aluminijskoj arhitekturi je 5,34 metra dug, 2,16 metara širok i 1,84 metra visok SUV koji se u pogledu dimenzija smješta u sam vrh. Nije samo 34 centimetra duži od Range Rovera, već je za 14 centimetara duži i od njegove produžene verzije. Čak i Bentley Bentayga sa svojih 5,13 značajno je kraća od Rollsa. Još malo brojki za ilustraciju koliko je Cullinan ogroman – međuosovinski razmak od 3,3 metra za 30 cm je duži od Bentayginog, a posebno široki Hummer H1 tek je za 4 cm širi. Uz tolike dimenzije, masa čak i nije tako strašna – 2660 kilograma, a serijski Cullinan dolazi na 22-inčnim kotačima.

Ogromne vanjske dimenzije, naravno, znače i more prostora u unutrašnjosti. Prtljažnik je obujma 526 litara u verziji s pet sjedala, a preklapanjem stražnje klupe raste na 1930 litara. U konfiguraciji s četiri sjedala obujam mu je 600 litara, ali nema preklapanja.

U kockastom i impozantnom Cullinanovom nosu skriva se motor s 12 cilindara obujma 6,75 litara, jedan od dva motora koje poznajemo iz novog Phantoma. U SUV-u razvija 571 KS i 850 Nm, 50 Nm više nego u limuzini. Najviša brzina ograničena je na 250 km/h. Snaga se na sve kotače prenosi putem ZF-ovog osmostupanjskog automatika. Ako nježno milujete papučicu gasa uspjet će vam postići prosječnu potrošnju od 15 litara na 100 kilometara, što je zapravo u svijetu ovakvih automobila najmanje važan podatak.

Uz pogon na sve kotače tu je i upravljanje svim kotačima, a u kombinaciji sa samoregulirajućim zračnim ovjesom (Magic Carpet Ride) Cullinan bi trebao biti pod kontrolom na svim vrstama podloge, prema Rolls-Royceu. Prednja svjetla, sama po sebi malena umjetnička djela, zahvaljujući laserskoj tehnologiji osvjetljavaju sve na 600 metara ispred automobila.

Rolls-Royce kaže kako je Cullinanov dizajn “funkcionalan i bezvremenski”. Kako god im drago… U svakom slučaju Cullinan je prvi Rolls sa stražnjim krajem poput hatchbacka koji podsjeća na njihove modele iz tridesetih godina prošlog stoljeća. Primjetne su neobično velike staklene površine za današnje SUV-e, a za još više svjetlosti u unutrašnjosti tu je i stakleni panoramski krov.

Pritiskom na tipku, Cullinan, koji ima bočna vrata koja se otvaraju nasuprotno poput ormara spušta se za četiri centimetra kako bi se olakšao ulazak u kabinu. Unutrašnjost je točno onakva na kakvu smo od Rolls-Roycea navikli, prepuna sitnih detalja i obiluje drvetom, kožom i aluminijem. Armatura na prvi pogled izgleda jednako kao u Phantomu, ali oblik gornjeg dijela je drukčiji, kao i središnja konzola. U skladu s tradicijom i Cullinan je dobio lijepi analogni sat. Na vrhu konzole je ekran osjetljiv na dodir – prvi puta u jednom Rollsu.

Kao što smo već spomenuli, Cullinan može imati pet ili četiri sjedala. Oni koji naruče automobil s Lounge sjedalom imat će straga klupu koja prima tri osobe i koja se električnim putem može preklopiti. Oni koji se odluče za četiri individualna sjedala dobit će Cullinan čije je uređenje više fokusirano na putnike straga. Dva sjedala odvojena su širokim središnjim tunelom, zajedno s čašama za whiskey i šampanjac i malenim hladnjakom. U ovoj verziji putnički je prostor od prtljažnika odvojen pregradom.

Još jedna od zanimljivosti je Viewing Suite, a riječ je o dvije udobne stolice koje su dio donje polovice poklopca prtljažnika. Izlaze na pritisak tipke, a između njih je i maleni stolić.