Škoda Rapid

Škoda Rapid dobila je svježije linije i novi motor

Nakon osvježenog malenog Citiga slijedi i obnovljena Škoda Rapid u obje karoserijske izvedbe koju ćemo službeno upoznati početkom ožujka u Ženevi

Promjene u izgledu su minimalne. Malo je drukčiji prednji odbojnik dobio nove maglenke, a između prednjih svjetala je novost kromirana lajsna koja ih spaja. Stražnja su svjetla lagano zatamnjena, a u ponudi je čitava kolekcija aluminijskih naplataka od 15, 16 i 17 cola. Na popisu opcija sada su pametna bi-ksenonska svjetla i dnevna LED svjetla.

U unutrašnjosti je Rapid dobio nove obloge vrata, nove instrumente i drukčije komande klima-uređaja. Na popisu opcija su nove usluge Škoda Connect koje uključuju prometne informacije i podršku za održavanje CareConnect, kao i USB ulaz za putnike na stražnjoj klupi.

Novost pod prednjim poklopcem je uvođenje trocilindarskog TSI benzinca obujma jedne litre u dvije razine snage, 95 ili 110 KS. Sa slabijim motorom Rapid od 0 do 100 km/h ubrzava za 11 sekundi i postiže najvišu brzinu od 187 km/h, dok snažnijem za ubrzanje treba 9,8 sekundi i postiže najviših 200 km/h.