Suzuki Jimny u dvije posebne verzije

Na Tokyo Auto Salonu polovicom siječnja Suzuki će prikazati koncept Jimny Sierra Pickup Style nastao na osnovi nove generacije legendarnog malog terenca

Suzuki je prošle godine predstavio novu generaciju svoje najmanje terenske legende Jimnyja, a sad će na Tokyo Auto Salonu prikazati i prvi koncept na njegovoj osnovi. Iz imena Jimny Sierra Pickup Style skriva se pickup koji je iza prednjih sjedala dobio teretni prostor, a usto mu je povećan i razmak od tla. Novi koncept donosi brojne promjene u izgledu, uključujući i retro prednju masku koja podsjeća na ranije generacije Jimnyja. Uz to, ima i posebne detalje koji uključuju žutu boju karoserije s dijelovima koji oponašaju drvo.

Pored pickupa, Suzuki je za Tokyo pripremio još jednu posebnu inačicu Jimnyja pod nazivom Survive koja donosi još ozbiljnije terenske sposobnosti i izgled. Karoserija je podignuta, ugrađene su veće gume, a sprijeda i straga dodane su zaštitne metalne ploče. Za dodatnu zaštitu na terenu tu je i krovni nosač od cijevi koje se protežu uz nosače krova.

Suzuki nije objavio nikakve informacije o eventualnoj serijskoj proizvodnji ovih posebnih Jimnyjevih verzija. Budući da je Tokyo Auto Salon najveći japanski salon tuniranih i modificiranih automobila vrlo je vjerojatno kako će ove dvije Jimnyjeve verzije ostati samo koncepti.