Toyota Aygo X Prologue

Toyota Aygo X Prologue najavljuje novu generaciju Ayga

Dok proizvođači, jedan po jedan, napuštaju A segment, Toyota ne odustaje. Ovo je Toyota Aygo X Prologue, hrabra najava novog Ayga

Toyota planira novo poglavlje u prilično uspješnoj priči nazvanoj Aygo. Japanska tvrtka predstavlja Aygo X Prologue, konceptni model koji najavljuje nasljednika druge generacije Ayga koja je na tržištu od 2014. Toyota Aygo X Prologue je dizajnerska studija, pa tako ovaj konceptni automobil ima detalje koji neće stići u serijsku proizvodnju. Svejedno, to ga ne čini nimalo manje zanimljivim. Pažljiv pogled otkriva oblike budućeg Ayga. Prvo što ćete primijetiti je kako je Toyota dodala DNA crossovera svom mališanu. Pored većeg razmaka od tla, brojni detalji na konceptu pokazuju koketiranje s crossoverima.

Za razliku od prve dvije generacije, Toyota novi Aygo ne razvija u suradnji s Peugeotom i Citroenom. Francuzi su odustali od novih C1 i 108. Kako troškovi proizvodnje ne bi otišli “u nebo” u Toyoti su odlučili za budući Aygo koristiti skraćenu verziju platforme GA-B koju koriste Yaris i Yaris Cross. No, iako dijeli puno tehnologije s većom braćom, Toyota Aygo vjerojatno neće imati hibridni pogon poput njih. U tom bi slučaju bila preskupa.

Kako će stvarno izgledati budući Aygo ovaj koncept nam tek daje naslutiti, a do kraja godine doznat ćemo puno više.

Provjerite još

Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla opaka je vozačka igračka

Recept koji je izvrsno upalio na Yarisu Toyota je sada primijenila na Corolli. Rezultat je …