Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross iz Azije kreće u pohod na Europu

Toyota proširuje ponudu još jednim SUV-om. Prostor između C-HR-a i RAV4 popunit će potpuno nova Toyota Corolla Cross

Toyota je predstavila Corollu Cross, novi SUV nastao na verziji GA-C svoje platforme TNGA, istoj na kojoj su bazirani Corolla i C-HR. Toyota Corolla Cross duga je 4,46 metara što je 11 centimetara manje od RAV4, dok je međuosovinski razmak od 2,64 metra jednak C-HR-u. Širina od 1,83 metra bliže je većem bratu. Također, dizajnerski je Corolla Cross više nalik RAV4. Dok C-HR njeguje poseban izgled, zajedno s kupeovskom linijom krova, novi je model, kao i RAV4, klasičnijeg oblikovanja. Zahvaljujući velikom stražnjem prevjesu prtljažnik je posve solidnih 487 litara što je značajno više od C-HR-ovih 377 litara. Iako izvana više izgleda kao smanjeni RAV4, iznutra je Toyota Corolla Cross gotovo jednaka modelu s kojim dijeli ime.

Automobil je zasad predstavljen na tajlandskom tržištu, a pokreće ga 1,8-litreni četverocilindarski benzinac od 140 KS i 177 Nm koji se na prednje kotače prenose putem bezstupanjskog CVT mjenjača. Naravno, u ponudi je i hibridna verzija koju pokreće kombinacija 98 KS i 142 Nm snažnog 1,8-litrenog benzinca i elektromotora od 72 KS i 163 Nm. Ukupna snaga hibridnog sustava je 122 KS. Takav hibridni pogon poznajemo iz Priusa i Corolla. Verzija s pogonom na sve kotače se ne spominje.

Trenutno je ovaj model predstavljen na tajlandskom tržištu, ali Toyota kaže lako će biti ponuđen i na drugim tržištima. Hoće li i kada stići u Europu nije još poznato.

Provjerite još

Jeep Renegade i Compass kao plug-in hibridi

Jeep ozbiljno elektrificira svoju ponudu. Modeli Renegade i Compass s oznakom 4xe donose izvrsne performanse …