Range Rover

Uskoro stiže Range Rover šeste generacije

Land Rover priprema posve novi Range Rover, a sada je odlučio pokazati prve detalje na teaseru, dok se za ostalo moramo strpjeti još nekoliko dana

Još od predstavljanja prve generacije Range Rover je poznato ime u automobilskom svijetu. Ovaj SUV narastao je u luksuznog diva s kojim je Land Rover prilično uspješan na tržištu. Aktualna generacija uskoro će napuniti deset godina na tržištu pa je vrijeme za nasljednika. On dolazi vrlo brzo. Land Rover kaže kako će potpuno novi Range Rover predstaviti već 26. listopada.

Već sada objavili su teaser koji pokazuje kako neće biti puno iznenađenja. Novi je Range evolucija aktualne generacije. Imat će uvučene kvake i trebao bi biti elegantan i, unatoč popriličnim dimenzijama, prilično minimalističkog izgleda. Šef dizajna Jaguar Land Rovera Gerry McGovern opisuje ga ka automobil s modernističkim dizajnom.

Peta generacija Land Roverovog najvećeg SUV-a, koja će imati i produženu verziju LWB, bit će zasnovana na platformi MLA (Modular Longtudinal Architecture) koju je Jaguar koristio za električni XJ. Znači li to da je u pripremi i električni Range Rover? Nikad ne reci nikad. U svakom slučaju, ono što je sigurno je da će postojati i verzija Sport, a ona će imati “nabrijanu” inačicu označenu kao SVR. Više ćemo saznati kroz nekoliko dana.

Provjerite još

Range Rover

Njegovo veličanstvo Range Rover peti

Posve novi, peti po redu Range Rover, dolazi na posve novoj platformi, može imati pet …